Ексклюзиви
понеділок, 04 грудня 2017 15:24

Спорткар Tesla відправлять на Марс

Ілон Маск відправить на Марс спортивний електромобіль Tesla Roadster.

Про це американський мільярдер повідомив у своєму Тwitter.

Автор: fakty.ictv.ua
 

Електромобіль відправлять на Червону планету ракетою Falcon Heavy. ЇЇ вантажопідйомність 63 т. Запуск надважкої ракети відбудеться у січні наступного року з мису Канаверал в американському штаті Флорида.

Falcon Heavy буде борознити космічні простори мільярди років, якщо не вибухне на старті, заявив керівник SpaceX Ілон Маск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штучний інтелект загрожує людству - Ілон Маск

Під час польоту в автомобілі гратиме пісня Девіда Бові Space Oddity. Її британський музикант написав 1969 року. Вихід композиції збігся з посадкою космічного корабля Аполлон-11 на Місяці. ВВС використовував її в своїх трансляціях при освітленні місії.

Використання машини в ролі "космонавта" пояснюють тим, що під час тестового запуску існує великий ризик нештатних ситуацій. Тому відправляти корисним навантаженням дорогі супутники не ризикують.


Автомобіль Tesla Roadster оснастили засобами автоматичного управління. Ємність акумулятора 200 кВт/год. Запас ходу на 1 зарядці складає 1 тис. км. До "сотні" авто розганяється за 1,9 с. До 160 км/год - 4,2 с. Відстань у чверть милі (400 м) вона проходить за 8,9 с. Максимальна швидкість 400 км/год.

1-шу електричну антажівку Tesla Semi презентували 17 листопада. Запас ходу новинки становить 500 миль, тобто більш ніж 800 км. Розгін від 0 до 60 миль (96 км) у Semi займає всього 5 с.

Зараз ви читаєте новину «Спорткар Tesla відправлять на Марс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути