вівторок, 13 серпня 2019 17:36

Радянські літаки української авіації можуть замінити на бразильські

Автор: Радіо Свобода
  Технічні характеристики бразильського штурмовика
Технічні характеристики бразильського штурмовика

З початку війни в Україні модернізували 163 літаки, серед яких немає жодного нового.

Наприкінці липня командувач Повітряних сил України Сергій Дроздов в Бразилії зустрівся з виробником літака Super Tukano. Там він оглянув штурмовики та випробував їх виробничі потужності, передає Радіо Свобода.

Бразильський літак створений як тренувальний. За своїми характеристиками схожий на Л-39 "Альбатрос". В Україні польоти на ньому – обов'язкова ланка підготовки майбутніх пілотів. Планується, що Super Tukano може стати аналогом радянських літаків, якими користуються Повітряні сили України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Т-64 модернізують серійно: танковий завод у Львові хизується здобутками

"Літак має сучасну навігацію і зв'язок. Там є бортовий комплекс оборони. Він має систему попередження про опромінення радіолокаторами, систему попередження про пуск ракети та інфрачервоний сенсор для пошуку цілей. Він може літати вночі. Там є система нічного бачення", – розповідає представник "Українського мілітарного порталу" Юрій Збанацький.

За словами експерта всю українську бойову авіацію потрібно змінити в наступні десять років. Найперше необхідно списати Су-25. Ці літаки найчастіше використовують з початку війни на Донбасі.

"Це простий літак. Він дозвуковий, із безфорсажними двигунами, без складної електроніки. Саме тому їх було легко відновлювати, утримувати, освоювати, - додає Збанацький, - Зворотній бік медалі у тому, що вони швидше за інші типи вичерпали свій ресурс. За тією інформацією, яка є у мене – їм лишилося, якщо лишити невелику кількість – дюжину літаків, а решту канібалізувати, три-п'ять років. Це в кращому випадку, бо вже зараз вони активно розсипаються: немає запчастин, немає донорів, з яких можна знімати запчастини".

Super Tukano – бразильський двомісний легкий штурмовик. Крейсерська швидкість 520 км/год. Максимальна висота польоту – понад 10,5 км. Може залишатися у повітрі близько трьох з половиною годин і брати на борт більше ніж тонну різноманітного озброєння – гармати, ракети і бомби.

Зараз ви читаєте новину «Радянські літаки української авіації можуть замінити на бразильські». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути