понеділок, 15 серпня 2016 18:00

SolarCity та Елон Маск створять дах із сонячних батарей

 

Компанія SolarCity до кінця року почне випускати дахи з сонячних панелей.

Головний інвестор Елон Маск вважає, що це стане чудовою альтернативою покриттю модулями фотопанелей звичайних дахів. Головними відмінностями від звичайних сонячних батарей буде набагато приємніший зовнішній вигляд і довговічність.

Очікують, що такий дах матиме пакет резервного живлення від батарей Tesla, що потенційно дозволить будь-якому будинку працювати від сонячної енергії цілодобово.

Такий тип тісної інтеграції між Тесла і SolarCity є однією з причин, чому Маск поспішав зі злиттям компаній. За словами глави Tesla, "сонячні батареї й акумулятори підходять одне одному як арахісове масло і желе".

10 років енергетична компанія SolarCity проектує, виробляє та монтує сонячні електросистеми.

Її засновниками є брати Пітер і Ліндон Райв - двоюрідні брати Елона Маска, який і запропонував розпочати роботу в галузі сонячної енергетики.

Нещодавно Tesla оголосила про покупку SolarCity за $ 2,6 млрд. Зараз Маск веде переговори щодо злиття Tesla Motors і SolarCity. На його думку, це дозволить консолідувати активи обох компаній, зосередившись на продуктивній спільній роботі й розвитку патентованих технологій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літак на сонячних батареях завершив навколосвітню подорож

За словами Елона Маска, існує величезний сегмент ринку, що зараз недоступний для SolarCity. Продукт компанії орієнтований на тих клієнтів, які змінюють або встановлюють нові дахи. А таких лише в США щорічно є понад 5 млн. Людина, яка змінила дах, врешті-решт, покриє його фотопанелями, а сонячний дах SolarCity служитиме і як покриття, і одночасно вироблятиме електроенергію, маючи водночас естетичніший зовнішній вигляд.

Виробництво даху обіцяють налагодити до середини 2017 року. Подробиці повідомлять після злиття SolarCity і Tesla.

Нагадаємо, що Елон Маск, голова ради директорів SolarCity, відвідав конференцію, присвячену підсумкам діяльності компанії в другому кварталі 2016 року. Глава SolarCity Ліндон Райв пообіцяв випустити 2 нові продукти до кінця поточного року. Елон Маск розповів про один із них. Він наголосив, що це буде сонячний дах, а не просто модулі для нього.

Зараз ви читаєте новину «SolarCity та Елон Маск створять дах із сонячних батарей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути