Ексклюзиви
середа, 06 грудня 2017 17:40

Samsung звинуватили у забрудненні довкілля

Samsung звинуватили у забрудненні довкілля
Південнокорейська компанія використовує тільки 1% відновлюваних джерел енергії - говорять у Greenpeace Фото: Блог Comfy

Активісти Greenpeace розкритикували Samsung за використання джерел енергії, які забруднюють довкілля. Вони заявили, що компанія має пряме відношення до глобального потепління, бо використовує для свого виробництва вугілля.

Південнокорейська компанія використовує тільки 1% відновлюваних джерел енергії, пише nv.ua.

"Зараз, коли весь світ звертає увагу на реальність зміни клімату та вживає термінових заходів, щоб зупинити цей процес, одна з найбільших компаній в світі стоїть осторонь. Samsung занадто великий, щоб його ігнорувати", - підкреслили в Greenpeace.

У відповідь на офіційному сайті Samsung з'явилося повідомлення про те, що компанія займається розробкою високоефективних енергозберігаючих продуктів і технологічних процесів з метою зниження викидів парникових газів. За словами представників компанії, в 2016-му енергетична ефективність підприємств покращилася на 49% в порівнянні з 2008-м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зарядити акумулятор за 12 хвилин: Samsung розробила нову батарею

Тим часом Greenpeace ініціювала збір підписів за те, щоб переконати Samsung "вийти з індустріальної епохи". Поки петицію підписали понад 5 тис. осіб зі 100 тис. необхідних.

Samsung Galaxy A5 оснастять Infinity-дисплеєм з мінімальними рамками по боках. Особливість нового ґаджету підтвердили прес-рендери. Їх опублікував виробник аксесуарів для мобільних пристроїв Olixa. Дисплей новинки не має характерних вигонів. На задній панелі розташували одинарну основну камеру. Сканер відбитків пальців розташований не збоку, а під нею. Збоку - спеціальна кнопка для виклику голосового помічника Bixby.

Зараз ви читаєте новину «Samsung звинуватили у забрудненні довкілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути