середа, 28 серпня 2019 21:37

З'явиться не на всіх смартфонах - з вересня встановлюватимуть Android 10

З'явиться не на всіх смартфонах - з вересня встановлюватимуть Android 10
Android 10. Фото: blog.google

Скоро почнуть розповсюджувати нову версію Andriod.

Компанія Google планує поширення нової версії операційної системи 3 вересня цьогоріч.

У цей день власні смартфони компанії з лінійки Pixel отримають оновлення до Android 10, підтвердили працівники технічної підтримки Google.

До кінця року нову операційну систему матимуть смартфони інших виробників, які брали участь у тестуванні її бета-версій впродовж року. Для решти новий Android стане доступним наступного року.

В Andriod 10 користувачі отримають темну тему інтерфейсу, можливість запису відео екрану, функцію переводу аудіо в текст Live Captions, повноцінну підтримку мереж 5G та ще кілька нових функцій, яких не було у попередніх версіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google зробив українцям приємний сюрприз

10-та версія Andriod мала на стадії бета-тестування робочу назву Android Q. Але 22 серпня компанія Google представила оновлений логотип своєї операційної системи й анонсувала нову офіційну назву для її останньої версії - Android 10.

Всі майбутні версії операційної системи від Google матимуть у офіційній назві слово Android і новий номер. А традиція давати версіям Android назви "солодких десертів", як це було впродовж останніх 10-ти років, залишиться тільки для внутрішнього використання у середовищі розробників і тестувальників системи.

Попередня 9-та версія Android побачила світ 6 серпня 2018 року і отримала повну назву Android Pie. "Pie" в перекладі з англійської - "Пиріг".

Зараз ви читаєте новину «З'явиться не на всіх смартфонах - з вересня встановлюватимуть Android 10». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути