середа, 16 серпня 2017 02:25

Півмільйона людей спостерігали запуск ракети Falсon 9

Півмільйона людей спостерігали запуск ракети Falсon 9
В космос запустили багаторазову ракету Falcon 9 з "космічною вантажівкою" Dragon. Фото: 24tv.ua

В космос запустили багаторазову ракету Falcon 9 з "космічною вантажівкою" Dragon. Це зробила компанія SpaceX на чолі з Іланом Маском 14 серпня о 19:31.

Пряму трансляцію із моменту запуску ракети на офіційній сторінці NASA в Facebook переглянуло 456 тис користувачів, повідомляє 24tv.ua.

Це був 20 запуск корабля Dragon. Ракета вивела на орбіту вантажний космічний корабель, який 16 серпня повинен зістикуватися з Міжнародною космічною станцією. Перший ступінь Falcon 9 також успішно повернувся на спеціальний майданчик у мис Канаверал, штат Флорида, США.

Крім обладнання для станції, матеріалів для досліджень, харчів та побутових речей для екіпажу, на МКС надіслали суперкомп'ютер Spaceborne Computer. За чутками, він може стати найпотужнішим, який коли-небудь працював у космосі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали випробування траспортної системи Hyperloop One

Весь вантаж з Dragon перебуватиме на борту міжнародної станції корабель приблизно місяць. На Землю повернеться з результатами експериментів і відпрацьованими матеріалами.

Це остання місія, в якій використовували космічний корабель Dragon першого покоління. Надалі такі місії планують виконувати за допомогою відновлених капсул космічного апарату.

NASA опублікувало знімки, зроблені погодним супутником GOES-16 за допомогою вбудованого детектора блискавок. Фото зробили через три місяці після запуску супутника з мису Канаверал 19 листопада 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Півмільйона людей спостерігали запуск ракети Falсon 9». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути