пʼятниця, 08 вересня 2017 15:06

За стандартами НАТО: показали українську модернізацію танка Т-72 для армії Польщі
5

Танк PT-17
Фото: Укроборонпром
Танк PT-17
Танк PT-17
Танк PT-17
Танк PT-17

ДК "Укроборонпром" та польська компанія Zaklady Mechaniczne "Bumar – Labedy" S.A. представили на міжнародній виставці MSPO-2017 основний бойовий танк PT-17, який є глибокою модернізацією Т-72 за передовими стандартами НАТО.

Цей танк створили в тісний взаємовигідній співпраці між оборонними комплексами Польщі та України, повідомляє прес-служба концерну.

Для підвищення вогневої потужності PT-17 отримав нову гармату КБМ2 натівського 120-міліметрового калібру, виготовлену на "ХКБМ ім. Морозова". Українські інженери повністю переробили автомат заряджання для використання танкових боєприпасів 120-міліметрового калібру. Такі зміни озброєння викликали необхідність зміни конструкції башти. В ній також встановили польські приціли типу GOC-1 Nike та GOD-1 Iris від PCO S.A.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна модернізувала танк Т-72 за стандартами НАТО

Танк обладнаний польським двигуном S1000R з автоматичною трансмісією ESM-350M, додатковою силовою установкою та новою системою управління. Модернізація торкнулась і захисту машини, включаючи систему динамічного захисту та електронних систем протидії ворожим атакам.

PT-17 є результатом поєднання інженерної думки оборонних комплексів Польщі та України, який дозволив за 5 місяців розробити, виготовити та надати всі агрегати та компоненти.

Київський бронетанковий завод за власні обігові кошти розробив нову модернізацію основного бойового танку Т-72А до виду Т-72АМТ. При його розробці максимальну увагу приділили досвіду, який українські війська отримали у зоні АТО. На Т-72АМТ поставили динамічний захист нового покоління – "Ніж". Танк оснастили приладами нічного бачення із сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління. Оператор-навідник отримав нічний приціл з можливістю ведення вогню керованою ракетою "Комбат".

Зараз ви читаєте новину «За стандартами НАТО: показали українську модернізацію танка Т-72 для армії Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути