Ексклюзиви
понеділок, 19 червня 2017 16:39

Одяг мотоциклістів: що з часом змінюється
11

Третій понеділок червня - всесвітній день мотоцикліста. 22 липня 1992 року ентузіасти, залишивши автомобілі в гаражах, вирушили на роботу на мотоциклах і скутерах. Спочатку день так і назвали - Ride to Work Day, що у перекладі з англійської мови - "На роботу на мотоциклі".

Мотоциклетний одяг - основний атрибут тих, хто їздить на двох колесах. Gazeta.ua пропонує огляд 5 культових речей мотоциклістів.

Елізабет Бірдм - перша жінка мотоцикліст, що об'їхала навколо світу. 1980.
Фото: pinterest
1940
1921
1900
1966

Багато виробників звертаються до методів і матеріалів, які були актуальні на початку 1950-х років. "Золотий вік" мотокультури і зараз намагаються відродити дизайнери і мотоциклісти.

Косуха

Історія косухи почалася на початку 1950-х, під час американо-корейської війни. Льотчикам був необхідний спеціальний одяг, який міг би їх добре захищати від вітру. Тоді і створили куртку для пілотів, яку згодом назвали косухою. Від звичайних шкіряних курток косуху відрізняє особливо міцна і товста шкіра з підкладкою, звужена талія, шкіряна складка на спині (для свободи руху) і подовжені рукава (для повного покриття навіть витягнутих рук). Назву косуха ця куртка дістала тому, що застібається вона не "знизу-вгору" (як звичайні куртки), а від лівого стегна до правого плеча (навскоси).

Зараз існують дизайнерські будинки, які спеціалізуються винятково на косухах, або які роблять косуху своєю точкою зору, своїм must have. У байкерських куртках зараз чимало креативу, різних застібок, клапанів, невідкладних комірів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верблюда перетворили на "ґуґлмобіль"

Мотоджинси

Мотоджинси гармонійно поєднують в собі захисну та естетичну функції.

Сучасні джинси для мотоциклістів шиють із кевлавру - міцної тканини, що перешкоджає стирання матеріалу, підвищуючи безпеку. Для них використовують ергономічний крій, особливо в зоні колін, щоб забезпечити комфортну посадку на мотоциклі.

Бандана

Бандану використовують як підшоломник, маску на обличчя і просто як захист волосся від вітру і пилу. Саме тому в середовищі мотоциклістів бандани зведені на рівень культу.

Сучасні байкери почали заміняти бандану бафами - це багатофункціональний убір. Він поєднує шапку, балаклаву, пов'язку, бандану або шарф. Він може перетворюватися в 14 видів головних уборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий Ан−132Д підкорює французьке авіашоу

Шолом

Невід'ємний девайс мотоцикліста - це його шолом. Він виконує роль візитівки. Крім класики сучасні байкери купують незвичайні моделі. Тому що для більшості мотолюбителів важливо володіти ексклюзивною моделлю, яку важко зустріти у когось ще.

Шкіряні рукавиці

Шкіряні рукавиці в ті часи були ще одним незамінним атрибутом справжнього мотоцикліста. Вони захищали під час падінь і рятували від холодного зустрічного вітру. Також вони стильно виглядали і доповнювали образ. Рукавиці для байкерів в ретростилі бувають двох видів: короткі і довгі. Перші захищають тільки кисть, другі захоплюють частину передпліччя. Вважають, що перші зручні для їзди містом, а другі для тривалих поїздок без зупинок. Але цей поділ дуже умовний, і до вибору краще підходити з огляду на особисті відчуття.

Зараз ви читаєте новину «Одяг мотоциклістів: що з часом змінюється». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути