Ексклюзиви
неділя, 19 травня 2019 15:15

Як правильно вибрати ноутбук для будь-яких потреб: поради експерта

Ноутбуки можна умовно поділити на три основні підтипи. Перший для нескладних та повсякденних завдань. Він потрібен для роботи з офісними програмами і серфінгу в інтернеті. Другий для частих поїздок. Такий ноутбук повинен бути автономний, невеликий та вагою до 2 кг. Третій для складних завдань. Варто обирати тим людям, які займаються фото та відео-обробкою чи геймерам.

- Найперше, на що потрібно звертати увагу при виборі ноутбука - дисплей. Їх підбирають за діагоналлю та покриттям, - говорить контент-менеджер КТС Ірина Тесленко.

Які бувають діагоналі дисплеїв?

- Дисплеї 13,3-14,1 дюймів підійдуть для користувачів, які хочуть невеликий і тонкий девайс. Вони є легкими. Вага таких пристроїв зазвичай не перевищує 2 кілограмів. Чудово підходять для людей, які працюють з презентаціями, таблицями чи для перегляду відео. 15,6 дюймів - найпоширеніша діагональ ноутбуків. Вони є компактними як для роботи вдома так і для транспортування. 17.3 і більше - призначені замінити стаціонарні ПК. Їхня вага більше 3 кілограмів. Через його габарити, подорожувати з таким незручно. Найчастіше його обирають для роботи із графікою чи для ігор.

Автор: mta.ua
  Діагоналі ноутбука
Діагоналі ноутбука

Для якої роботи підходить глянцеве покриття, а для якої матове?

- Глянцевий екран чудово підійде для користування в домашніх умовах. Він добре відтворює кольори. Проте, якщо на нього потрапляють сонячні промені, через бліки стає складно розгледіти картинку. Таким чином, людина бачить на екрані своє відображення. Матовий варто обирати для роботи в поїздках. Також він підходить для людей, які проводять багато часу за текстами чи таблицями. Йде менше навантаження на очі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися перші подробиці про революційний MacBook Pro

З яких матеріалів потрібно обирати ноутбук?

- Основними є два типи - метал і пластик. Алюміній дорогий, але міцний. Він також довго не втрачає зовнішнього вигляду. Дюралюміній - це більш дешевий сплав, який за своїми характеристиками є міцніший за пластик. Пластик/полікарбонат - найбільш популярний вид матеріалу через свою невисоку вартість.

Якщо людина обирає ноутбук з яким багато подорожуватиме, то їй найкраще купляти алюмінієвий. Якщо він більшу частину часу стоятиме на столі, тоді підійде і пластик.

Від чого залежить потужність ноутбука?

- Від процесора. Бюджетні ноутбуки створюють на основі процесорів Інтел Селерон i Пентіум. Вони призначені для нескладної роботи. Наприклад з офісними програмами, для перегляду відео чи новин в інтернеті та інших схожих завдань. Ноутбуки з такими процесорами працюють від 6 до 8 годин. Середньої вартості - Інтел Корі ай 3. Такі процесори варто брати багатозадачним людям. Він дозволяє ноутбуку швидко опрацьовувати декілька операцій водночас. Уже просунуті моделі, однак і найдорожчі є Інтел Корі ай і Корі ай 7. Найкраще підходить для людей, що професійно займаються фото чи відео обробкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рація, ракета, шолом - Xiaomi випустила нові продукти

Для чого потрібна відеокарта?

- Вона обробляє процеси, пов'язані з графікою. Вона потрібні або спеціалістам конкретних сфер, як дизайнерам, фотографам або ж геймерам. Крім цього, вони чудово покращують якість фільмів і відео. Буде незамінною для людей, які працюють із графіками та презентаціями. Їх є два види - інтегрована та дискретна. Перша вже є вмонтованою в ноутбок. Друга - змінна. Інтегрована споживає мало енергії, а тому економить заряд ноутбука. Крім цього, не перегріває ноутбук. Дискретну найкраще обирати для ігор.

Автор: PRO ремонт ПК
  Інтегрована відеокарта
Інтегрована відеокарта

Який накопичувач є кращим: жорсткий диск чи ССД?

- Накопичувачі потрібні для збереження файлів. Так, жорсткий диск є значно дешевший. Якщо ноутбук вийде з ладу, можна відновити інформацію, що на ньому знаходилась. Однак він не такий стійкий до перевезень, як ССД. Крім цього, має рухомі частини, які можуть створювати незначний, але шум при роботі. ССД встановлюють у тонкі ноутбуки, які часто переносять. Йому не страшні жодні вібрації і падіння. Також він є швидший при роботі із даними і дозволяє операційній системі запускатися за секунди. Перевагою є і тиха робота. Проте, у разі поломки, відновлення інформації неможливе.

Для комфортної роботи ноутбука варто використовувати оперативну пам'ять об'ємом не менше 4 Гб. Від неї залежить швидкість реакції ноутбука на запити.

Чи потрібна підсвітка клавіатури?

- Зараз вона є елементом середнього та просунутого сегменту ноутбуків. Якщо людина купила ноутбук, і там підсвітки немає, можна придбати бюджетну USB-лампу, яка освічуватиме зону клавіатури. Також при покупці варто звернути увагу на кількість портів. Їх буває від 2 штук - класично для мишки та флешки чи іншого аксесуара. Зазвичай їх кількість варіюється від 4 до 6 штук. Якщо портів не вистачає, можна купити розгалужувач-адаптер.

Автор: Koffkindom.ru
  Підсвітка клавіатури
Підсвітка клавіатури

Що робити, щоб ноутбук не перегрівався?

- Варто докупити підставку-охолоджувач. З її допомогою можна знизити загальну температуру компьютера на 10-15 градусів. Під час роботи з ноутбуком не треба ставити його ввімкненого на постіль чи килим. Це може призвести до перегрівання. Необхідно щонайменше раз у рік здавати свій пристрій у сервісний центр для профілактики і чистки. Також, при виборі ноутбука варто одразу ж придбати додаткову акустичну систему. Адже власна аудіосистема не дає гарного звуку.

Якщо ви залили ноутбук, перше, що необхідно зробити - знеструмити пристрій. Потрібно відключити його від живлення. Якщо у ноутбука знімний акумулятор, то його потрібно обов'язково витягнути. Друге, видалити рідину з усіх доступних поверхонь. Особливо з клавіатуру, панелі та клавіші. Щоб рідина, яка уже просочилася крізь клавіатуру знайшла вихід, потрібно перевернути ноутбук і покласти його на тканину. Третє, віднести пристрій у сервісний центр. Чим швидше залитий пристрій опиниться у майстрів, тим більше шансів врятувати техніку.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно вибрати ноутбук для будь-яких потреб: поради експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути