вівторок, 19 квітня 2016 15:59

Дослідники розкрили таємницю голосу соліста Queen

Дослідники розкрили таємницю голосу соліста Queen
фото: olomensky.com

Фахівці з акустики з Австрії, Чехії та Швеції з'ясували, в чому саме полягає унікальність голосу Фредді Мерк'юрі.

Дослідники проаналізували архівні записи соліста групи Queen Фредді Мерк'юрі та рок-співака, який його імітує, і з'ясували, чим унікальний голос Мерк'юрі, повідомляє "5 канал".

Науковці досліджували спотворення голосу, які Мерк'юрі здійснював під час особливого співу з "риком". Змусивши сучасного співака зімітувати цю манеру легендарного рокера, воксологи записали на відео те, що відбувається з його гортанню зі швидкістю 4 тис. кадрів на секунду.

З'ясувалося, що соліст Queen співав майже в тій самій манері, що і майстри тувинського горлового співу: у нього тремтіли не лише голосові, а й вентрикулярні складки (псевдоголосові зв'язки слизової оболонки, розташовані прямо над істинними голосовими зв'язками). Мерк'юрі відрізняло незвично нерівне і швидке вібрато.

Окрім того, вчені не підтвердили чутки про діапазон голосу співака в 4 октави. Голос Фредді Мерк'юрі – в межах норми для здорової дорослої людини, – запевнив Крістіан Хербст, воксолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Queen випустять "втрачений" концертний альбом

Всупереч популярному образу співака, Мерк'юрі, швидше за все, був баритоном, який співав як тенор, майстерно керуючи своїм голосом. Відомо, що він відхилив пропозицію заспівати баритоном у дуеті із зіркою опери Монсеррат Кабальє: Меркьюрі побоювався, що шанувальники не впізнають його голосу.

Queen - британський рок-гурт, який прославився в середині 1970-х років. Це також й один із найуспішніших колективів в історії рок-музики. Його учасниками були Джон Дікон, Брайан Мей, Роджер Тейлор і Фредді Мерк'юрі – вокаліст і "обличчя" групи до своєї смерті у 1991 році. Гурт Queen виступає досі.

Нагадаємо, біограф Мерк'юрі розповіла про його зізнання в гомосексуальності в "Богемній рапсодії".

Зараз ви читаєте новину «Дослідники розкрили таємницю голосу соліста Queen». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути