середа, 15 січня 2020 14:28

Instagram тестує додаток, який буде приховувати оброблені фото

Instagram тестує додаток, який буде приховувати оброблені фото
Новий додаток Instagram приховує зі стрічки фото, оброблені спеціальними програмами. Фото: gorodfinansov.ru

Продовжуючи боротьбу з фейковими новинами, компанія Facebook усерйоз взялася за зображення, які піддалися програмній обробці.

Зокрема, планують запустити нову функцію в Instagram, яка приховуватиме відфотошоплені знімки. Програма спеціальним повідомленням попереджатиме користувачів, що зображення містить "Неправдиву інформацію". За бажанням, користувачі зможуть побачити фото та дізнатися, чомувоно було приховане.

Тестову функцію випадково виявив фотограф Тобі Харриман із Сан-Франциско, про що й написав на власній сторінці у Facebook. Нова функція приховала від фотографа зображення, на якому чоловік стояв у різнокольорових горах.

Як зауважив Харриман, поки що програма працює не ідеально: не відрізняє дійсно фейковий знімки від арт-об'єктів цифрового мистецтва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці створили додаток, що заміняє обличчя GIF-анімацією

Наразі додаток визначає автентичність зображення, грунтуючись на штучному інтелекті та відгуках користувачів. Крім того, знімки перевіряють незалежні факт-чекери. Якщо фото вважатимуть фейковим, його сховають у стрічці, воно не буде з'являтися в хештегах та в рекомендаціях.

У Instagram з'явився додаток для обміну повідомленнями Threads. Призначений для спілкування з особами зі списку найбільш близьких друзів в соцмережі. Месенджер дозволяє відправляти і отримувати текст, відео, фотографії, повідомляє прес-служба Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Instagram тестує додаток, який буде приховувати оброблені фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути