четвер, 13 червня 2019 11:59

"Держава у смартфоні": у Зеленського назвали терміни переходу

"Держава у смартфоні": у Зеленського назвали терміни переходу
До 2024 року в Україні планують перевести 90% всіх державних послуг в режим онлайн. Фото: з відкритих джерел

До 2024-го в Україні планують перевести 90% усіх державних послуг у режим онлайн.

Про це радник президента Михайло Федоров заявив під час першого експертного обговорення концепції "Держава у смартфоні", що відбулося 12 червня в Адміністрації президента.

В обговоренні взяли участь представники Коаліції електронної держави, що об'єднує 65 різних організацій та експертів у сфері ІТ. За словами Федорова, переведення державних послуг в онлайн сприятиме не лише комфорту громадян, а й зменшенню корупції.

"Наш план дуже амбітний. Наприклад, до 2024-го ми прагнемо перевести 90 відсотків всіх державних послуг у режим онлайн, втричі зменшивши кількість взаємодії громадян і бізнесу з владою та досягнувши нульового рівня корупції у цій сфері. І вже цьогоріч українці відчують смак електронних послуг нового покоління – повністю автоматизованих та об'єднаних навколо громадянина. Але все це стане реальним лише за умови консолідації довкола спільного плану дій усіх експертів, талановитого українського ІТ-бізнесу, всіх гілок влади і політичної волі на найвищому рівні", – каже Михайло Федоров.

До обговорення також долучився президент.

"Я хочу швидких змін. Я вірю у ваш талант і бажання зробити Україну цифровим лідером і гарантую вам політичну волю. Маємо спільно готувати ініціативи, законопроекти та здійснювати кроки, що знімають бар'єри цифрової економіки та електронного урядування. Запевняю, що особисто звертатимуся до тих державних службовців, які чинять спротив на місцях", – розповів Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли прогнозують запуск 5G в Україні

Протягом зустрічі представники Коаліції надали президенту свої рекомендації та обговорили пріоритетні проекти цифровізації. Ключові пропозиції стосувалися розвитку інструментів електронної держави та демократії, цифрових інфраструктур, цифрової ідентифікації, кібербезпеки, наведення ладу у державних реєстрах, електронного народовладдя (електронних соціологічних опитувань і навіть виборів).

Між тим обговорили важливість створення можливостей для українських технологічних стартапів. Усі ці завдання будуть додані до єдиного плану дій. Президент запевнив, що такі зустрічі будуть регулярними.

Наступного тижня запланована серія обговорень концепції "Держава у смартфоні" за участю міжнародних донорів, представників бізнесу тощо. Потім документ буде оприлюднений у форматі плану конкретних дій та очікуваних цілей.

Згідно з новою концепцією "Держава у смартфоні", до кінця 2019-го українцям повинні бути доступні більш як 200 пріоритетних електронних послуг. За даними Держагентства з питань електронного уряду, сьогодні українцям доступні такі засоби електронної ідентифікації як електронний підпис, MobileID, BankID, ID-карта, але рівень їхнього використання є дуже низьким через складні зарегульовані процедури, відсутність доступної інформації та широкої мережі надання цих сервісів, повідомили на unian.ua.

В Україні не менш як 3 роки діють цифрові сервіси, якими громадяни можуть скористатися за допомогою смартфонів.

Зараз ви читаєте новину «"Держава у смартфоні": у Зеленського назвали терміни переходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути