




Звичайні торти оздоблені квітами з крему і красивими візерунками. Але ці точно не викличуть у вас захоплення. Такий торт важко уявити на веселому святі, однак покупці знаходяться, і чимало. Похмурі, моторошні, і нерідко відштовхуючі на вигляд кулінарні витвори мистецтва Аннабель де Веттен насправді на смак просто прекрасні, а те, що коло клієнтів її незвичайної творчості обмежене, майстриню не бентежить.
Свої кулінарні шедеври Аннабель де Веттен (Annabel de Vetten) називає "Кухнею чародійки" (Conjurer's Kitchen), а основними клієнтами її творчості є як різні ексцентричні люди, які бажають здивувати своїх гостей, так і спеціалізовані спільноти, що спочатку відрізняються дещо похмурим гумором - лікарі, патологоанатоми, похоронні бюро, таксидермісти та інші.
Безумовно, треба в якійсь мірі переступити через себе, щоб спробувати оббілованих тварин або голову дитини, навіть якщо і точно знаєш, що це бісквіт і шоколад. Справа в тому, що роботи Аннабель надзвичайно реалістичні, і хоч за запахом людина розуміє, що перед нею солодощі, переступити через внутрішнє табу зовсім не легко. "Так, вас дійсно може сильно схвилювати факт того, що потрібно з'їсти щось, коли ваші очі кричать "Ні!", а запахи і смакові рецептори спокушають погодитися", - говорить Аннабель де Веттен.
Натхнення Аннабель бере у фільмах жахів, а також в інших видах альтернативного мистецтва, а художня точність виконання всіх деталей бере свої витоки в практиці таксидермії, якою колись займалася Аннабель. "Кухня чародійки" відкрилася в 2011 році, і з тих пір Аннабель працювала з Barbican Museum, Британською бібліотекою і телевізійним серіалом Oddities.
Коментарі