Ексклюзиви
четвер, 20 березня 2008 14:01

Виноград допоможе боротися з діабетом

Виноград допоможе боротися з діабетом

Знайдений у виноградній шкірці склад запобігає серйозним наслідкам діабету. Речовину ресвератрол зупиняє клітинне пошкодження кровоносних судин, викликане підвищеним виробленням глюкози при діабеті. Високі рівні глюкози, циркулюючі в крові, є причинами мікро- і макросудинних ускладнень і пошкодження мітохондрії, відповідальної за виробництво енергії в організмі, пояснюють лікарі. При цьому процесі активуються шкідливі і руйнівні для тканин і клітин вільні радикали. Всі ці механізми в сукупності приводять до порушення роботи нирок, серцевої хвороби і ретинопатії (хвороба очей).

Як відмітили медики з PeninsulaMedicalSchool /Великобританія/, ресвератрол допомагає клітинам задіювати захисні ферменти, щоб запобігти виробництву вільних радикалів. Антиокислювач діє таким чином, що блокує їх негативну здатність впливати на клітинну структуру. Могутній антиоксидант також знаходиться в насінні, горіхах і червоному вині, повідомляє АМИ - ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Виноград допоможе боротися з діабетом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути