вівторок, 04 січня 2022 18:05

Українські полярники показали, як пінгвіни "марширують" до океану
4

Кілька разів на добу біля української антарктичної станції "Академік Вернадський" пінгвіни організованими шеренгами прямують до океану, щоб поласувати крилем.

У воді на пінгвінів чатують хижаки, пояснив біолог НАНЦ Артем Джулай цікаву поведінку нелітаючих морських птахів, яку зафільмували українські полярники.

"Частіше морські леопарди, рідше косатки. Якщо кинутися за їжею гуртом, то ризик для кожного птаха менше, ніж якщо вони харчуватимуться поодинці. Поки леопард вхопить когось одного, інші спокійно поїдять крилю", - зазначає вчений.

Нерідко пінгвіни підштовхують одне одного стрибнути першим у воду, адже перший "сміливець" найбільше ризикує стати жертвою. Саме тому іноді вони можуть тупцювати на березі до пів години, доки найхоробріший пірне в океан. Тоді за ним масово кидаються інші.

Водночас у воді пінгвіни часто намагаються врятувати того, хто потрапив до пащі леопарда. Для цього вони починають "навертати" кола біля хижака, щоб він розчепив щелепу.

Фото: НАНЦ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пінгвінів біля станції "Академік Вернадський" засипало снігом - полярники показали фото

Пінгвіни біля української антарктичної станції "Академік Вернадський" відклали чотири яйця. Одне знайшли біля входу до головної будівлі станції. Перше яйце полярники виявили 2 листопада. Яйця пінгвінів мають білий колір із сірим або зеленуватим відтінком. За формою та розміром нагадують гусячі.

Зараз ви читаєте новину «Українські полярники показали, як пінгвіни "марширують" до океану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути