четвер, 13 травня 2010 12:53

Соя зупиняє вироблення сперматозоїдів

Соя зупиняє вироблення сперматозоїдів

Китайські науковці-медики провели спеціальні дослідження і з'ясували, що соя може нашкодити чоловічому здоров'ю, зокрема виробленню сперми.

Соєві боби містять натуральну хімічну речовину - геністетин, який імітує дію жіночих гормонів. Після прийому їжі, соєві гормони доходять до дітородних органів чоловіка і призупиняють вироблення сперматозоїдів.

"Надмірна дія ізофлавонів (рослинний аналог жіночих гормонів. - ред.) на речовини, які мають гормональну естрогенну активність, може вплинути на розвиток статевих шляхів та функцій", - говориться у звіті китайських учених.

Тим не менш, професор Кембриджського університету стверджує, що всебічне вивчення естрогенних хімічних речовин, які містяться в сої, навело його на висновок, що жодного негативного впливу від сої немає.

"Ми навпаки виявили позитивні процеси, які попереджають, а то й борються з раком. Японська кухня використовує багато сої, це може бути одним з чинників їхнього довголіття", - заявив професор.

Професор Інституту гастроентерології Олександр Харченко розповів Gazeta.ua, що соя має найкращу серед рослин комбінацію амінокислот, а також лецетин та холін.

"Ці речовини беруть участь у ремонті та відновленні клітин мозку і нервових тканин в цілому. Відповідають за такі функції, як мислення, планування, концентрація, навчання, пам'ять, впізнавання, секс-функція, рухова активність тощо. Також допомагають у метаболізмі жирів, регулюють холестерин крові. За їхньою допомогою лікують хвороби Хунтінгтона і Паркінсона, діабет, хвороби жовчного міхура, печінки, м'язову дистрофію, глаукому, артеріосклероз, проблеми пам'яті і, зрештою, передчасне старіння", - наголосив дієтолог.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Соя зупиняє вироблення сперматозоїдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути