середа, 11 липня 2018 23:30

Показали, як виглядає найкровожерливіша кішка Африки

Автор: naturewatch.org.nz
  Felis nigripes. Цей представник сімейства котячих доводить, що зовнішність оманлива.
Felis nigripes. Цей представник сімейства котячих доводить, що зовнішність оманлива.

У Південній Африці водиться кішка, зовнішній вигляд якої змусить втратити пильність навіть найбільш обережну людину. Насправді ж, миле створіння належить до найбільш кровожерливих на планеті представників родини котячих. Пише mnn.com.

Це Чорноногий кіт, або Felis nigripes – вид, якому нині загрожує вимирання. Самці досягають у довжину всього 43 см, самки — 37. Однак мініатюрність заважає їм лише тим, що не дозволяє полювати на більшу здобич. Жертвами цієї милої з вигляду кішечки стають лише дрібні гризуни й птахи, але у величезній кількості. За одну ніч вона здатна вбити безліч цих істот.

Чорнонога кішка є нещадним хижаком. Відпустити здобич — не в її характері. Вона здатна без відпочинку переслідувати нещасне створіння, подолавши відстань більше ніж 33 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотограф зняв левиць під час кривавого полювання

Чорноногого кота включено до Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи. Найбільшу загрозу для цього виду представляють пастки й отрута, призначені для інших хижаків.

Раніше показали милі фото відпочинку пухнатих улюбленців. Світлини надав Міжнародний благодійний фонд Born Freе, метою якого стала боротьба за збереження в природі диких кішок. Саме заради того, щоб звернути увагу суспільства на проблему поступового вимирання представників сімейства котячих, члени цієї організації й оголосили конкурс на кращі фото домашніх улюбленців. Отримані від конкурсантів світлини й були опубліковані.

Зараз ви читаєте новину «Показали, як виглядає найкровожерливіша кішка Африки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути