Ексклюзиви
вівторок, 05 жовтня 2010 13:19

Названо найкорисніший продукт для жіночого здоров'я

Названо найкорисніший продукт для жіночого здоров'я

Команда дослідників з Великобританії після ретельних наукових експериментів виявила продукт, який в прямому сенсі можна назвати джерелом здоров'я для жіночого організму .

Цим диво-продуктом стала капуста-брокколі.Виявилося, що регулярне вживання в їжу брокколі сприяє збереженню здоров'я суглобів дівчат, зокрема, запобігає таким захворюванням, як, наприклад, остеоартроз.

Вся справа в так званих сульфорафанах, які здатні блокувати дію ферментів, що викликають руйнування суглобів при більшості поширених форм артриту. Біологічно активна речовина сульфорафан виявлена також в інших овочах сімейства хрестоцвітних, але в брокколі її кількість особливо велика, пише Raut.Ru.

Раніше також було встановлено, що броколі й страви з нього допомагають значно скоротити ризик виникнення ракових пухлин. Завдяки вмісту великої кількості вітамінів і мікроелементів, капуста брокколі також сприяє зміцненню імунітету, покращує кровообіг і колір обличчя, перешкоджає утворенню тромбів. Також в брокколі багато кальцію. Вживати овоч особливо рекомендується дівчаткам у період перехідного віку, вагітним і жінкам похилого віку.

Нагадаємо, що в Україні різко зростає кількість ВІЛ-інфікованих жінок.

Зараз ви читаєте новину «Названо найкорисніший продукт для жіночого здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути