Ексклюзиви
четвер, 29 жовтня 2020 12:30

Справжнє диво: жінка знайшла пса, який втік 11 років тому

Справжнє диво: жінка знайшла пса, який втік 11 років тому
Карат зникнувши на 11 років, повернувся до господарки. Фото: Серафима Петрова

Собака киянки Серафими Петрової Карат повернувся додому через 11 років. У 2009-му він загубився під час прогулянки.

"Карата знайшла в Гідропарку. Забрала додому підлікувала, привела до порядку. Прожив зі мною рік. Потім гуляли і хтось зненацька кинув поблизу нас петарду. Карат злякався і побіг. Потім розклеювала оголошення про те, що зник пес, вони і досі у мене збереглися", - згадує Петрова.

Згодом жінка дізналася, що на дорозі біля Троєщинського ринку збили пса. Хотіла забрати собаку, але йому знайшли іншого господаря у Білій Церкві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Самотній поні блукав містом і їв сміття: момент потрапив на відео

"Я планувала поїхати туди сама і шукати його там, але мене зупинив волонтер. Сказав, що його віддали в хороші руки. А недавно натрапила на фото Карата. Волонтери вилучили собаку у жительки Ірпеня, яку підозрюють у знущанні над тваринами. Більш за все, що волонтерка 9 років тому помилково віддала пса не тому господарю. Жив він там на півметровому ланцюзі. Карат став кульгавити, мав гулі і підшкірні гематоми. Та для мене залишився ж таким красивим і розумним. Як підійшла до нього, зрадів, почав обіймати. Нині звикаємо одне до одного. Карат починає довіряти і вже навіть знає декілька команд. Його повернення - це не інакше як диво", - говорить власниця пса.

Віднайдений пес дійсно той, якого Петрова загубила 11 років тому, підтвердили кінологи після огляду тварини.

"Карата я впізнав по фото, формі голови, окрасу, плямі на грудях і статурі. Крім цього по зубах можна визначити приблизний вік собаки - 10 років. Але потрібно розуміти, що точно сказати може тільки тест ДНК. Реакція собаки дійсно показує, що він дуже радий власниці. А коли собаку б'ють, то зазвичай він перестає довіряти людині в принципі і не до всіх іде", - говорить кінолог Костянтин Сайченко.

Випадки втеч домашніх тварин часті, каже Сайченко.

"Якщо втекла собака, то найбільш дієвий метод - знайти її через соцмережі або новини на порталах. А взагалі потрібно дресирувати собак для того щоб вони не тікали. Таких випадків багато і, на жаль, не завжди вони закінчуються щасливим кінцем", - зазначає кінолог.

У Дніпрі в мікрорайоні Таромське помітили недоглянутого пса породи акіта. Як з'ясувалося, у тварини є господарі, але пес постійно тікає з дому.

Зараз ви читаєте новину «Справжнє диво: жінка знайшла пса, який втік 11 років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути