понеділок, 21 жовтня 2019 12:02

Їсть усе підряд і повзає по землі: небезпечна риба почала з'являтися в несподіваних місцях

Їсть усе підряд і повзає по землі: небезпечна риба почала з'являтися в несподіваних місцях
Змієголови пересуваються по суші як змії й поїдають усе на своєму шляху. ФОТО: bbc.com

Змієголові риби почали опановувати все нові території. Родом ці мешканці прісноводних вод з Далекого Сходу, зокрема з Китаю, Росії й Корейського півострова.

Нині ж змієголовів усе частіше знаходять й у водоймах США. Зокрема, у штаті Джорджія біологи нещодавно виловили дорослу півтораметрову особину й малюків, повідомляє BBC.

Змієголови здатні дихати повітрям і пересуватися по землі як змії. На суші можуть прожити до 4-х днів. Завдяки цьому за потреби переповзають з озера в озеро чи в річку. Вирізняються неабияким апетитом. Мають потужні щелепи й великі зуби. Поїдають все на своєму шляху. За це їх називають прісноводним "аналогом" танка. У довжину сягати можуть 80 см.

Змієголові їдять дрібних тварин та інших риб. Не гребують молюсками й навіть рептиліями. Можуть завдати серйозної шкоди фауні. Людям, які натрапили на змієголова, біологи рекомендують негайно його вбивати, заморожувати й повідомляти про знахідку владі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шестеро слонів загинули у водоспаді, рятуючи одне одного

Пенсіонери під час риболовлі витягнули з води страшну здобич. Чоловік відчув, що на гачок попалася дуже велика риба. Довго борючись з нею, урешті зміг витягнути. Як виявилось, була це зовсім не риба, а чималий алігатор.

Зараз ви читаєте новину «Їсть усе підряд і повзає по землі: небезпечна риба почала з'являтися в несподіваних місцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути