вівторок, 05 червня 2018 17:54

Екологи вийшли на протест проти данських хутрових ферм в Україні
5

Фото: ГО Єдина Планета

Зранку, 5 червня, екологи та активісти ГО "Єдина Планета" протестували біля Посольства Королівства Данії з вимогою зупинити переміщення небезпечних хутрових виробництв із Данії в Україну.

У країнах Європейського союзу триває процес законодавчої заборони виробництва хутра як жорстокої та шкідливої для довкілля галузі. Однак, через слабку систему еко-контролю в Україні, небезпечних хутрові ферми переміщають в нашу країну. Минулого тижня бізнесмен із Данії Ханс Олесен оголосив про намір побудувати масштабну хутрову ферму на 10 тисяч маточних голів норок у Житомирській області. Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич підтримав ідею цього проекту.

Сама Данія з 2009 року обмежує хутрове виробництво у власній країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисники тварин заохочують людей до вегетаріанського харчування

Активісти під посольством звернулися до громадян Королівства Данії з вимогою поважати українське довкілля. Одне із гасел акції: "Україна не вигрібна яма для брудних виробництв Данії".

- Сьогодні день захисту довкілля і ми звертаємось до країн ЄС з вимогою поважати українське довкілля і зупинити переміщення небезпечних хутрових ферм в Україну. Українці заплатили високу ціну за геополітичний курс на зближення з ЄС і ми продовжуємо її платити кожен день війни. У цей час шкідливий і заборонений в багатьох країнах хутровий бізнес переміщає потужності в нашу країну. Наша Батьківщина — не вигрібна яма.

Ми звертаємося до цивілізованих країн із проханням не користуватися зараз ситуацією відсутністю еко-контролю в Україні та зупинити цей процес! Зокрема, не допустити відкриття данської хутрової ферми в Житомирській області. Це і називається добросусідські відносини, які задекларовані Угодою про асоціацію ЄС з Україною, — заявив співорганізатор акції Павло Вишебаба.

У неділю, 10 червня, місцева громада проведе акцію протесту біля Житомирськоїї ОДА.

Щоб отримати одну шубу, вбивають 100 — 500 білок; 100 — 200 шиншил; близько 140 горностаїв; 40 — 90 соболів; 60 куниць; 50 тхорів або норок; близько 30 опосумів, кішок, бобрів, лисиць, видр, єнотів, ондатр, кроликів або скунсів; 20 собак;15 рисей або песців; 12 барсуков; 10 тюленів; 5 вовків.

Зараз ви читаєте новину «Екологи вийшли на протест проти данських хутрових ферм в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути