неділя, 07 січня 2024 17:17

Чотири продукти стануть шкідливими, якщо їх розігріти повторно

Чотири продукти стануть шкідливими, якщо їх розігріти повторно
Назвали продукти, які не можна їсти розігрітими

Під час розігріву в деяких стравах утворюються токсичні речовини. Через них можна отримати серйозні проблеми зі здоров'ям.

В першу чергу ця рекомендація відноситься до дуже популярної у всьому світі страви: омлету. При повторній термічній обробці в ньому утворюються токсини і канцерогени, які можуть привести до розвитку онкології, пише ukrhealth.

Це стосується будь-яких страв з яєць: іноді їх додають в якості начинки для бутербродів. Наприклад, перемішують їх з сиром і розігрівають. Розігріті яйця стають токсичними, попередили медики.

Шпинат, який так корисний і цінується в правильному харчуванні, втрачає всю свою привабливість, якщо його розігріти. Але тут інший процес – нітрати в ньому при повторному нагріванні перетворюються в нітрити і нітрозаміни, що може бути дуже небезпечним для здоров'я. Те ж саме стосується і селери.

Тепер про гриби. Незважаючи на високий вміст білка і амінокислот, вони часто погано засвоюються. А якщо ще й підігрівати вчорашнє ризотто, білок в грибах змінює свою структуру, що може привести до болів в шлунку і здуття живота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вечеря за 20 хв.: назвали три рецепти для лінивих

Найкраще готувати кожен раз свіжу їжу, кажуть фахівці. Крім іншого, небезпека від будь-якої розігрітої їжі полягає в активному розмноженні бактерій, які гинуть тільки при високій температурі, але ми, як правило, обмежуємося тільки підігріванням. Результат – поява хвороб шлунково-кишкового тракту або отруєнь

У Британії яйця курей, яких вакцинували проти сальмонелі, позначають знаком британського лева. Їх можна зберігати поза холодильником, якщо на вашій кухні температура нижче 20 градусів тепла.

Такий продукт можна буде одразу опускати в окріп для приготування та безпечно їсти звареним некруто або недовареним.

Зараз ви читаєте новину «Чотири продукти стануть шкідливими, якщо їх розігріти повторно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути