Вишневе варення і вареники з вишнею є не тільки смачними ласощами, але і підтримують серцеве здоров"я, а також захищають від артриту і подагри. Учені з"ясували, що підвищене вживання вишні у будь-якому виді - свіжі, заморожені, сушені ягоди, сік, компот чи варення - дозволить зменшити ризик серцево-судинних захворювань. Окрім пониження рівня холестерину в крові і зняття запалення, ягода згортає жири в тілі і позбавляє від зайвої ваги. У дослідженні університету (США) Мічігану лабораторних щурів, що мають ожиріння і серцеві проблеми, годували великою кількістю вишні. Після закінчення 12-тижневого експерименту біологи відмітили у тварин 14-процентне зменшення черевного жиру - один з основних чинників серцево-судинного запалення, і 11-процентне зменшення холестерину.
Крім того, антіокислювальні властивості вишні допомагали заборонити дію двох маркерів серцевого запалення - на 40% вдалося запобігти активності маркера ТНФ-альфа і на 31% інтерлейкіну-6. Прямий антизапальний ефект вишні був зафіксований саме на цих двох генетичних з"єднаннях. Вишня містить сильні антиоксиданти під назвою антоцианіни, які додають ягоді її яскравий, багатий червоно-бордовий колір. Саме ці речовини можуть забезпечити серцевий захист і зокрема полегшити біль від артриту і подагри, стверджують кардіологи, повідомляє АМІ-ТААС.
×
Зараз ви читаєте новину «Чим корисне вишневе варення».
Вас також можуть зацікавити свіжі новини
України та світу на Gazeta.ua
Коментарі