субота, 20 квітня 2019 03:28

Топ-10 кімнатних рослин, які виживуть при слабкому освітленні

Топ-10 кімнатних рослин, які виживуть при слабкому освітленні
Не усі кімнатні рослини потребують великої кількості сонячного проміння. Такі, зокрема, дуже добре очищують повітря в кімнатах. Фото із відкритих джерел.

Не всі кімнатні рослини потребують багато сонця. Зокрема, ті, що добре очищують повітря.

Пропонуємо 10 кімнатних рослин, що можуть жити при помірному освітленні.

Калатея

Чудове листя робить цю рослину бажаним доповненням до будь-якої кімнати. Вона не любить пряме сонячне світло. Оптимальним варіантом для калатеї буде напівзатінок.

Диффенбахія

Любить розсіяне світло. Добре ростиме за фіранкою. В теплу пору диффенбахія особливо гарна завдяки новими листочкам ніжно-зеленого кольору.

Папороть

Це дуже древня рослина, багато видів якої добре ростуть у домашніх умовах. Як в лісах так і у джунглях, любить тінь. Але тропічне походження передбачає вологе повітря. Тому папороть не терпить пересушеного опаленням повітря.

Філодендрон серцевидний

Улюблена рослина багатьох квітникарів. Дуже невибаглива та добре очищує повітря. Любить розсіяне світло та напівтінь. Не любить сонце.

Хлорофітум

Одна з найлегших для вирощування й найпоширеніших рослин. Гарно очищує повітря, любить розсіяне світло, але непогано росте навіть у темній кімнаті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квітник мрії: показали яскраві ідеї оформлення ділянки

Неорегелія

Легка рослина для початківців. Тропічна неорегелія прекрасно живе навіть при штучному освітленні. Цвіте у вологих умовах, у ванній кімнаті. Яскравість забарвлення листя залежить від інтенсивності освітлення.

Драцена маргината

Для любителів тропічної рослинності. Невибаглива "пальма" не любить прямих сонячних променів. Прекрасно почувається в тіні, але любить вологе повітря.

Спатифіллум

Легка у вирощуванні рослина, дуже швидко росте. Потребує помірного непрямого світла, може пристосуватися до затемнених місць. Від прямих сонячних променів може отримати опіки.

Сансев'єрія

Кімнатна рослина найлегша в догляді та вирощуванні. Прекрасно витримує сухе повітря та нечастий полив. Непогано почувається як на сонці, так і в тіні.

Гелксина

Помірність у всьому - ось головне правило догляду за нею. Не переносить прямих сонячних променів, тому тримати її краще в напівтіні та на розсіяному світлі.

Сад можна мати не тільки на дачі, а й квартирі. Правда, він буде менший за розміром, зате не менш затишний. Завдяки рослинам можна облаштувати зону для відпочинку.

Зараз ви читаєте новину «Топ-10 кімнатних рослин, які виживуть при слабкому освітленні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути