понеділок, 22 січня 2018 14:05

Томат-гігант: виростили овоч незвичайної форми

Томат-гігант: виростили овоч незвичайної форми
Томат-гігант: виростили овоч незвичайної форми Фото: semena.cz

У Катарі на Аравійськом півострові на фермі виростили найбільший органічний помідор. Цей овоч є рекордсменом в країні. Важить 1,34 кг. За розміром він в шість разів перевищує середній помідор.

"Це перший випадок, коли природний вигляд старовинного італійського помідора успішно вирощується в Катарі простим органічним способом. Без будь-яких генетичних модифікацій або використання пестицидів і хімічних речовин для захисту рослин", - заявив Нассер аль-Халаф, власник компанії Agrico, яка виростила унікальний томат.

Ці види томатів спочатку культивувалися в Тоскані (Італія) в XIX столітті та їх важко вирощувати за межами їх первісної середовища проживання.

"Цей сорт зазвичай виробляє помідори вагою від 600 до 900 г кожен, хоча нерідко вдається збирати плоди вагою 1 кг або навіть 1,5 кг", - сказав пан Нассер аль-Халаф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні створять унікальну ферму з вирощування овочів

Тосканські помідори користуються великим попитом в Італії завдяки солодкому і ніжному смаку. Цей сорт має мало насіння і соковиту тверду м'якоть. Концентрація корисних мінералів і поживних речовин в них набагато вище, ніж в звичайних помідорах.

В німецькому місті Людвігсбург на Європейському чемпіонаті гарбузів бельгієць Матіс Віллемійнс представив найбільший гарбуз Європи. Він важить 1008 кілограм. При цьому він не зміг побити світовий рекорд, встановлений ним же самим в 2016 році. Тоді його гарбуз важив 1191 кілограм і став найбільшим у світі.

"Вирощування гарбузів, це хобі, яке вийшло з-під контролю, - каже Матіс Віллемійнс. - Після конкурсу ми гарбузи розрізаємо та віддаємо на корм тваринам".

Зараз ви читаєте новину «Томат-гігант: виростили овоч незвичайної форми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути