четвер, 10 червня 2021 02:28

Сім правил ландшафтного саду, які вражають смаком
8

Як самому зробити ландшафтний сад
Фото: zelenasadyba.com.ua
Як самому зробити ландшафтний сад
Як самому зробити ландшафтний сад
Як самому зробити ландшафтний сад
Як самому зробити ландшафтний сад

Ландшафтний дизайн саду можна зробити своїми руками. Його скелет - звивисті доріжки. Вони легко можуть надати загадковість і рівновагу, чітку структуру і творчий безлад.

1. Кручені доріжки

Велика кількість звивистих доріжок в саду дозволяє "гратися" з їх обрамленням і згинами. Чудовим обрамлення стане декоративна капуста. Між плитами чи камінням садових доріжок можна вирощувати духмяні прованські трави.

2. Садові фігури

Це автограф господаря на пейзажі саду і різноманітні рукотворні декоративні елементи вашого саду – це однозначно тільки ваша заслуга. Вони не тільки тішитимуть ваше самолюбство, а й стануть справжньою родзинкою саду.

3. Декоративні трави

Вони додадуть будь-якому саду витонченості і легкості. Вони не втрачають своєї декоративності в холодну пору року і потребують мінімального догляду.

4. Різнокольорові рослини

Підберіть для свого саду квіти, декоративні кущі та дерева з різним забарвленням листя – жовті, сизі, бордові… Дуже гарне також строкате забарвлення – біло-зелене; з рожевими, жовтими, бордовими смугами в довжину чи впоперек…

5. Старі предмети

У нагоді стануть меблі, умивальники, ванни і колесо від велосипеда може стати оригінальною прикрасою саду в умілих руках господаря з фантазією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Декоративний млин в саду: як прикрасити ділянку

6. Поєднання кольорів

Красивий дизайн саду повинен враховувати те, як колір рослин поєднується між собою та з спільним садовим фоном.

7. Водойма в саду

Не нехтуйте цією ідеєю, якщо хочете створити дійсно красивий ландшафтний дизайн. Вдало підібрані рослини навколо води, виглядають ефектніше, ніж на звичайних квітниках.

Ландшафтний дизайн підпорядковується певним правилам, які диктуються природою. Без знання цих принципів неможливо отримати потрібний ефект.

Завдання такого дизайну полягає в тому, щоб створити гармонійно відкритий простір, що зв'язує людини і природу. Проєкт показує, яким способом відбуватиметься окультурення ділянки.

Зараз ви читаєте новину «Сім правил ландшафтного саду, які вражають смаком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути