Під час дозрівання винограду, плоди можуть почати гнити ще до збору урожаю.
Це одна з найпоширеніших проблем, з якою стикаються садівники. Гниль може бути викликана різними факторами.
Причини гниття винограду
Несприятливі погодні умови (дощ, туман, підвищена вологість);
Неправильний полив (надлишковий або недостатній полив);
Пошкодження шкідниками чи хворобами;
Неправильне обрізання;
Нестача поживних речовин.
Якщо ви помітили, що ваш виноград починає гнити, не засмучуйтесь.
Якими діями врятувати врожай
Видаліть усі пошкоджені ягоди;
Проведіть обробку винограду фунгіцидами чи інсектицидами;
Налаштуйте режим поливу;
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для чого обрізати зайве гілля під час дозрівання ожини
Переконайтеся, що виноград отримує достатньо поживних речовин;
Проведіть санітарну обрізку винограду.
Якщо ви будете дотримуватися цих порад, ви зможете запобігти гниття винограду та зберегти свій урожай.
Додаткові поради
Вибирайте стійкі до хвороб сорти винограду;
Садіть виноград на добре дренованому грунті;
Забезпечте винограду гарне освітлення;
Не загущуйте посадки;
Мульчуйте ґрунт навколо винограду;
Регулярно оглядайте виноград на наявність ознак хвороб та шкідників.
Зібрані на грядці перці часто не зберігаються довго. Інколи вони майже одразу починають гнити. Причина не лише в неправильному зберіганні овочів.
Досвідчені городники кажуть, що це може бути пов'язано із серйозною помилкою, допущеною при збиранні врожаю. Швидко втратити перці можна після неправильного їх зрізання з кущів.
Коментарі