неділя, 13 червня 2021 11:35

Ландшафтний дизайн на заздрість всіх: показали п'ять стилів
11

Як зробити своїми руками ландшафтний дизайн саду
Фото: remontbp.com
Як зробити своїми руками ландшафтний дизайн саду
Як зробити своїми руками ландшафтний дизайн саду
Як зробити своїми руками ландшафтний дизайн саду
Як зробити своїми руками ландшафтний дизайн саду

Ландшафтний дизайн поєднує в собі три складових. По-перше, це інженерна складова. При плануванні ландшафтного дизайну враховуються нюанси проектування і будівництва, а також архітектура будівель і споруд на обраному ділянці.

По-друге, це біологічна складова. Тут ландшафтні дизайнери роблять вибір рослинного дизайну території з урахуванням особливостей рельєфу, клімату і певного стилю.

По-третє, це культурна, історична, філософська складова. Це означає, що ландшафтний стиль дуже тісно взаємопов'язаний зі стилями і напрямками в культурі та історії, і навіть несе певний філософський зміст.

Стилі дизайну парку:

1. Регулярний

Тут центром ландшафтного дизайну є архітектурна споруда, від фонтану до королівського палацу. Навколо розбивається сад, який строго і обов'язково підпорядкований законам геометрії і симетрії. Рівні, доглянуті садові доріжки прекрасно поєднуються в даному стилі з різного роду водними об'єктами. Основні риси регулярного стилю в дизайні ландшафтів: чіткість, акуратність, раціональність

2. Пейзажний

На противагу регулярним садам в Франції в 18 столітті англійці створюють пейзажний стиль. Він бере ідеї і рішення з природи, але при цьому строго підпорядкований багатьом вимогам і правилам. Рослини ростуть природно, але при цьому регулярно і своєчасно проріджується, підстригається. Кольори вибирають спокійні, пастельні, природні, які не насичують квітами і рослинами яскравої палітри

Обов'язково вибирають місцеві рослини, а не екзотичні. Для декору використовують природні матеріали: камінь, дерево, вироби з глини. Основні риси пейзажного стилю: натуральність, відсутність геометричних рішень, тільки плавні, природні обриси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім правил ландшафтного саду, які вражають смаком

3. Японський

Цей дизайн унікальний з одного боку, і простий, з іншого боку. Кольорові рішення вибирають спокійні, природні. Створення ландшафтного дизайну в цьому стилі копітка і тривалий заняття для терплячих людей. Основні риси японського стилю: унікальність, простота, гармонійність.

4. Англійський

Він величний, аристократичний і досить консервативний. Обов'язковими елементами повинні бути: газон, альтанка, зона квітів, водойми, доріжки, огорожа з живих кущів або рослин. Основні риси англійського стилю в ландшафтному дизайні: свобода, умиротворення, природність і натуральність.

5. Скандинавський

Основні риси: стриманість, функціональність, природність, компактність. Цей стиль особливий, тому що скандинавські країни більшу частину року проводять в холодних і суворих умовах. Тому скандинавський сад - це, перш за все, вічнозелені дерева і чагарники. Обов'язково з ельфами, гоблінами і тролями - героями скандинавських казок.

Існує чимало способів підкреслити особливості ландшафту ділянки. Замість садових фігур та альтанок, цікаво зробити декоративний млин. Споруда має виглядати, як повнофункціональний виріб, зі своїм стилем.

Максимально реалістична копія справжнього вітряка викликає жвавий інтерес у гостей. Для саду досить передати образ млина та окремі деталі.

Зараз ви читаєте новину «Ландшафтний дизайн на заздрість всіх: показали п'ять стилів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути