середа, 15 березня 2017 13:41

6 цікавих фактів про ранні тюльпани
14

Ранні тюльпани
Фото: ladnydom.pl
Ранні тюльпани
Ранні тюльпани
Ранні тюльпани
Ранні тюльпани

Виростити та дочекатися цвітіння тюльпанів можна до кінця березня. Деякі з них навіть не чекають, поки зійде сніг і починають проростати. Натомість, у сонячну вітряну погоду - саме час для тюльпанового буяння. Найцікавіші факти про тюльпани розповідає ladnydom.pl.

Походять від диких предків. Тюльпани мають товсті стебла - це наслідок того, що їхні дикі предки були міцними та грубими. Саме тому не бояться хвороб.

Перші тюльпани - дрібні. Тюльпани Кауфмана походять від рослин з жовтим цвітом. Виростають висотою 15-25 см, мають жовті та помаранчеві відтінки, тонкі квіти.

Тюльпани низькорослі нагадують крокуси. Рослини сорту Пулчелла мають висоту 15 см, вузьке листя, що часто росте низько при землі. Квіти мають забарвлені серединки. Однак існує їх підвид 'Tête-à-Tête' з досить великими квітами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюльпани та крокуси у вазонах зацвітуть за місяць

У останні дні березня зацвітають тюльпани фостера. Вони нагадують пізні квіти - більші та масивніші.

Тюльпани люблять гурт. Вкупі квіти ростуть значно краще, та і на вигляд багатші. Цибулини ранніх тюльпанів трохи менші за пізні види, покриті жовтою лускою.

Тюльпани люблять сонце та одночасно затишок. Навесні їх треба підливати. А після того, як зав'язалися листки, варто удобрювати раз на 10 днів до кінця цвітіння. Пересаджувати варто раз на 3-4 роки на нове місце.

Зараз ви читаєте новину «6 цікавих фактів про ранні тюльпани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути