вівторок, 28 березня 2017 15:52

Жителі Балаклії показали руйнування в квартирах
14

Фото: Ельдар Сарахман

Найбільше від вибухів в Балаклії постраждала вулиця Геологічна, розташована найближче до військової частини з артскладами. Тут зруйнований майже кожен будинок.

"У нашому дворі спочатку знайшли 27 болванок (артилерійський снаряд 122-міліметрового калібру без детонатора. – Gazeta.ua). У будинку знайшли ще 7 снарядів. Половина стіни випала з вікном. Я давно мріяла зробити тут двері. Тепер точно зроблю", - розповідає Клавдія Зубова. Показує квартиру і вибиті вікна в будинку.

Навпроти багатоквартирного будинку лежить шматок ракети зенітно-ракетного комплексу "Куб". Із неї стирчать сині проводи.

"Спочатку рятувальники вивезли нас до центру міста. Під час затишшя повернулись додому, вдягнулись. Аж раптом почались вибухи біля будинку. Нас знову вивезли рятувальники. У нас немає родичів, тому пішли на кладовище до двох синів. Сиділи на лавці і не боялись померти. Ударна хвиля від вибухів на військовій базі була така, що підкидала", - розповів Микола Іщенко. Розбиту квартиру допомагають прибрати волонтери з Харкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літак випустив дві ракети - очевидці вибухів авртскладів в Балакії.

Біля сусіднього будинку два чоловіка оглядають руйнування. Біля входу сидить переляканий рудий пес.

"Кота контузило. Схоже, нічого не чує. Зайшла до будинку, а посеред кухні лежить снаряд. Аж зло бере, що гуманітарну допомогу роздали в центрі міста, а до нас не привезли. Так центр же цілий стоїть, а у нас уже побите", - розповідає Людмила Шеремет.

Показує будинок сусіда, який під час вибухів заховався у погріб із собакою. Його забрали до лікарні, бо не впізнає тепер людей.

У школі №4 немає вікон, двері забиті дошками, штори колихаються на вітрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотографії руйнування в Балаклії

Повний репортаж з Балаклії читайте у новому номері журналу "Країна".

Військова база в Балаклії – найбільший склад вибухівки в Україні. Має територію в 1200 га, ширина - 4 км, а довжина - 11 км. Під час вибухів, які розпочались 23 березня о третій годині ночі, на місто вибуховою хвилею викинуло понад 1000 снарядів і частин ракет від ЗРК "Куб".

Зараз ви читаєте новину «Жителі Балаклії показали руйнування в квартирах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути