четвер, 04 травня 2017 14:27

Військовий АТО відкрив кав'ярню у турагенції
4

Фото: Богдан Барабанов

Власник мережі турагенств "Мер-ка-ба" та колишній військовий АТО Валерій Сіверчук відкрив українську кав'ярню "Чорний кіт, біла кішка" у своєму турагенстві.

"Ідея створити власну кав'ярню зародилася, коли я служив на Донбасі начальником медичної служби мобільного шпиталю. Я дуже люблю каву, але там замість неї був кавовий напій. Але й за це величезна подяка волонтерам", - каже 43-річний Валерій Сіверчук.

У Вінниці вирішив відкрити кав'ярню зі свіжообсмаженою кавою. На обладнання, меблі та каву витратив понад 500 тис. грн, які збирав два роки. За словами власника, ці кошти в кращому випадку окупляться через пару років.

"Ми використовуємо італійську кавову машинку "Електра". Сам каву варити вмію та люблю цю справу. Готую її для себе. Закінчив курси бариста "Чашка скул" у Києві. Вважаю, що власник кав'ярні має знати всі тонкощі кавової справи. Зібрав бариста у себе вдома. Витратили 30 кілограмів кави. Фізично не могли випити стільки, тому, трохи куштували, випльовували, а решту виливали", - розповідає кореспонденту Gazeta.ua Валерій Сіверчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнес на рюкзаках приносить 10 тис. грн прибутку

Каву готують винятково зі 100% арабіки. Вона не може коштувати менше 450 грн за кілограм. Найдешевша філіжанка кави - 25 грн, найдорожча - 80 грн. Це літр кави, призначеної для великої компанії. Десерти поставляють три кондитери - торгова марка "Примха", Олександр Сулима, який виробляє авторські цукерки, і Людмила Шевченко, яка виготовляє для кав'ярні домашні пряники.

На назву "Чорний кіт, біла кішка" підприємця надихнула дружина та перегляд фільму сербського режисера.

"У цій назві ми хотіли вмістити щось прикольне, тепле та інтелектуальне. Переглянули фільм Еміра Кустириці "Чорна кішка, білий кіт". Надихнулися ним. Саме під цю стрічку ми робили кав'ярню".

Зараз ви читаєте новину «Військовий АТО відкрив кав'ярню у турагенції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути