Ексклюзиви
неділя, 18 березня 2018 18:40

Під час блокування російських виборів у Львові спалили "Кремль"
18

Поліція та націоналісти заблокували консульство РФ у Львові
Фото: Валерій Шмаков
Поліція та націоналісти заблокували консульство РФ у Львові
Праві активісти під консульством РФ спалили картонний міні-макет Москви
Поліція та націоналісти заблокували консульство РФ у Львові
Поліція та націоналісти заблокували консульство РФ у Львові

Представник націоналістичних організацій від ранку проводять блокування консульства Росії у Львові.

Активісти ВО "Свобода", "Національного корпусу" та "Правого Сектору" мають на меті не допустити громадян РФ для голосування на президентський виборах. За їхніми словами, кожен, хто бере участь у перевиборах Путіна, підтримує загарбання українських земель.

Вхід до консульства обгородили парканом, навколо якого протестувальники стоять з плакатами: "Жодного голосу окупантові", "Крим – це Україна", "Валіза-вокзал-Росія", "Виборів Путіна тут не буде". За порядком стежать наряди поліції та Нацгвардії.

Декілька людей все ж спробували пройти в консульство, проте активісти їх не пропустили.

"Казали, що ми не даємо їм проголосувати, зробити демократичний вибір. Хоча сумніваюсь, що в Росії існує така річ як демократія. Але коли ми запитали, за кого вони хочуть голосувати, швидко розверталися і йшли геть", - розповів начальник штабу Національного корпусу Львівщини Святослав Сірий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін" в підгузках під звуки українського гімну став на коліна за Крим

Активісти планують чергувати під стінами консульства поки не завершиться голосування.

Також вони спалили картонний міні-макет Москви.

"Я зараз живу в Німеччині. До Львова приїхала у відпустку. Хотіла проголосувати. Коли побачила демонстрацію спершу злякалась. Думала навіть не підходити. Але чоловік німець каже – Давай я запитаю. Ну, запитали в поліції, сказали, що не можна. А мала намір проголосувати бо хочу бути відповідальною за свою країну. Хоч я живу в Німеччині я відповідальна за ту країну, де я народилась і виросла. Не приходити на голосування – це найгірше. У будь-якому випадку ти маєш віддати свій голос. Можуть бути фальсифікації, але якшо будемо всі разом, єдині, ми можемо щось змінити. 6 років тому я була спостерігачем на виборчій дільниці в Калінінградській області. Не знаю як де, але на нашій дільниці все було справедливо.", - каже росіянка Любов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Золотий" Путін і ведмідь: поліція і націоналісти заблокували посольство РФ у Києві

Жінка зізнається, що голосувала б за Ксенію Собчак на виборах. Та додає, що не розстроїться якщо вона не стане президентом.

"Вона чудовий журналіст, освічена, розумна, володіє кількома мовами і близька мені по духу. Але з об'єктивних причин вона не можу бути президентом, бо мабуть бачили як вона себе поводить. Є і інші достойні кандидати. А щодо Путіна, то вважаю, що з самого початку він країну підняв і тому люди за нього голосували. Але в будь-якій країні, якщо президент надто довго знаходиться у керма це вже ненормально", - каже росіянка.

Активісти добровольчого руху ОУН пікетуючи проти виборів президента РФ закидали яйцями консультво Росії в Києві. На сітку почепили банер "Смерть Росії!".

Зараз ви читаєте новину «Під час блокування російських виборів у Львові спалили "Кремль"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути