Ексклюзиви
субота, 10 січня 2015 11:29

Вінниччина попрощалася із бійцем, який загинув в автокатастрофі на Донеччині

Вінниччина попрощалася із бійцем, який загинув в автокатастрофі на Донеччині

9 січня у селищі Літин Вінницької області попрощалися із 21-річним Пантелеймоном Рожанським, бійцем спецбатальйону імені Кульчицького. Хлопець 5 січня загинув у автокатастрофі під Донецьком.

"Він відстояв весь Майдан. Цього літа взяв в інституті академвідпустку і пішов служити до лав Національної гвардії, у військову частину 3066. У батальйоні був старшим стрільцем-навідником. Його взвод стояв під Дебальцево і був під постійними обстрілами сепаратистів. Тільки в кінці осені хлопців вперше відпустили додому відпочити. Другого січня бійців знову викликали на збори, а четвертого вони виїхали на Схід, аби змінити побратимів на передовій", - розповіли про бійця друзі.

Попрощатися із Пантелеймоном Рожанським прийшло все містечко. Люди несли квіти, траурні вінки. Поховальна процесія розтяглася на сотні метрів. Сльози не стримувала навіть чоловіки.

"Матері Пантелеймона подзвонили на Святвечір і сказали, що даємо машину, а ви їдьте в Харків, забирайте тіло. Можете вдома поховати. Мама намагалася розпитати про загальну панахиду, прощання із героями, але там поклали трубку. Таке враження, що з натяком - якщо загинув не в бою, то вже не захисник, не солдат, можна просто закопати", - писала напередодні поховання у соціальній мережі Галина Сергеєва.

Пантелеймона поховали у рідному містечку як героя, з усіма військовими почестями. У нього залишилися батько, мати та 10-річна сестричка.

Нагадаємо, автокатастрофа трапилася близько 19 години 5 січня. Біля села Міньківка Артемівського району Донеччини автобус "Богдан", у якому їхали солдати, зіткнувся із військовим автомобілем КрАЗ. Внаслідок цього 12 військовослужбовців загинули на місці, ще один помер у лікарні. Травмовано понад два десятки бійців. Усі вони госпіталізовані у лікарні Артемівська та Харкова. За їхні життя борються медики. Правоохоронці називають причиною аварії складні погодні умови. Того вечора була ожеледь та обмежена видимість. Версію про те, що хтось із водіїв був нетверезий - спростовують. Президент Порошенко дав доручення створити гарячу лінію при Міністерстві внутрішніх справ, яка зобов'язана повідомляти про стан здоров'я військовослужбовців, які потрапили в ДТП. Також доручив створити спеціальну комісію для з'ясування причин та встановлення винних в автокатастрофі та загибелі людей.

Зараз ви читаєте новину «Вінниччина попрощалася із бійцем, який загинув в автокатастрофі на Донеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути