четвер, 14 грудня 2017 16:03

У повітря Полтави потраплять тонни небезпечних хімікатів

У повітря Полтави потраплять тонни небезпечних хімікатів
Фото: ЕКОПРОСТІР

У Полтаві планують збудувати об'єкт, що збиратиме та утилізуватиме небезпечні відходи. У переліку шкідливих речовин - відпрацьовані нафтопродукти та свинцеві акумулятори, відходи фармацевтики та медицини, забруднені хімікатами упаковки, відходи кислот, сполук ртуті та інші речовини, що становлять підвищену екологічну небезпеку.

Підприємство "Полекозахист" працюватиме майже без вихідних - 30 днів на місяць, повідомило видання "Полтавщина".

Під час роботи об'єкту у повітря щорічно буде викидатися понад 24 т забруднюючих речовин. Серед них - ртуть, свинець, кадмій, метан, сірчана кислота, фенол, формальдегід та інші сполуки. Проте у підприємстві стверджують, що рівень забруднення не буде перевищувати допустиму норму. При цьому оцінку впливу на довкілля замовляло саме ТОВ "Полекозахист".

Компанія, що розробляла матеріали для оцінки, спростовує інформацію про утилізацію шкідливих відходів.

"На майданчику будуть тільки збирати та зберігати непобутові відходи з Полтави та області. Максимальний термін зберігання — 2 роки. Потім ми за договорами вивозитимемо відходи ліцензіатам — тим, хто має дозвіл на знищення таких відходів. Небезпеки не буде, найближчий житловий будинок розташований на відстані 510 м від проммайданчика", - сказала Оксана Скляренко, директор ТОВ "НВП "Екоресурс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із Дарницької ТЕЦ у Дніпро виливають отруту

Проте заява про екологічні наслідки діяльності підприємства "Полекозахист" перебуває у міській раді Полтави. Її погодив печаткою Геннадій Пікуль - начальник головного управління Держспоживслужби у Полтавській області. У документі зазначено, що підприємство буде використовувати установку для термічного знищення відходів, яка працює на дизпаливі. Така установка за раз здатна спалити до 850 кг відходів при температурі 1300°С.

У Кропивницькому приватне підприємство палило токсичні відходи просто неба. Таким чином знищували лампи, ампули від ліків, батарейки, гумові рукавиці, голки від шприців та крапельниць, склянні пляшки та поліетиленові мішки. Дим від вогнища поширювався на житловий масив.

Зараз ви читаєте новину «У повітря Полтави потраплять тонни небезпечних хімікатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути