Ексклюзиви
субота, 14 квітня 2018 21:08

"В строю!" - як вшанували загиблих бійців АТО
9

У Черкасах вшанували загиблих бійців АТО
Фото: Анна Орел
У Черкасах вшанували загиблих бійців АТО
У Черкасах вшанували загиблих бійців АТО
У Черкасах вшанували загиблих бійців АТО
У Черкасах вшанували загиблих бійців АТО

14 квітня чотири роки тому офіційно почалася війна на Сході України. Сьогодні в Черкасах вшанували загиблих бійців АТО.

Зранку близько сотні військових та містян зібралися на площі Богдана Хмельницького. Вони рушили ходою по бульвару Шевченка. В руках несли портрети воїнів, квіти та прапори. Букети поклали до пам'ятного знаку на площі Слави.

"Ми повинні знати обличчя героїв і пам'ятати про їх подвиг. Намагаюся кожного року брати участь у ході. Мій кращий друг Сергій Амброс загинув у 2016-му від мінометного обстрілу. Він служив в батальйоні "Азов". Сергій був надзвичайно позитивною, розумною людиною. Навіть не знаю тих, кому він не подобався. Шкода, що кращі так рано помирають", - говорить Андрій Нікітенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятаємо: імена усіх воїнів АТО, які загинули у листопаді

У Долині троянд зробили символічну перекличку загиблих бійців-черкащан. Після кожного прізвища учасники заходу разом вигукували "В строю!". Потім священики провели молебень за померлими. Міський голова Анатолій Бондаренко вручив воїнам АТО та родинам загиблих нагрудні знаки "За мужність і героїзм" та наручні годинники. Під кінець на честь солдатів запалили близько десятка фаєрів.

Після заходу людей пригощали в наметах солдатським кулішем і гарячим чаєм.

У центрі Черкас урочисто відкрили пам'ятник "Борцям за волю України". Зібралися понад 5 тисяч осіб: громадські активісти, військові і бійці добровольчих батальйонів. Повідомляється, що монумент освятили митрополит Черкаський і Чигиринський УПЦ Київського патріархату Іоанн та священики Української греко-католицької церкви.

Зараз ви читаєте новину «"В строю!" - як вшанували загиблих бійців АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути