четвер, 12 січня 2017 17:36

У сильні морози в пунктах обігріву роздають одяг
5

Фото: Юлія Мельник

Із початком сильних морозів у Вінниці відкрили пункти обігріву для безхатьків. В області їх 144, з них два пересувних.

"Зараз на вулиці стало тепліше, але людей в наметах не меншає. У перші дні про них мало хто знав. Погрітися заходять навіть звичайні перехожі. Мерзнуть в ноги і просить гарячого чаю. Минулі роки було таке, що надавали людям медичну допомогу. Викликали швидку", - розповідає керівник прес-служби рятувальників Олександр Кутовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В негоду роздаватимуть теплі куртки і штани

Безхатькам пропонують гарячий чай та хліб. Намети обігріваються перевізною плитою на дровах та обігрівачем Уфо.

"Ми не організовуємо тут комплексного чотиразового харчування. Якщо такі люди "розслабляться" їм буде важче вирватися з таких життєвих обставин. Вони змиряться зі статусом "бомжа". Інколи привозимо для них предмети особистої гігієни і одяг. Вчора, наприклад, привезли шкарпетки", - говорить директор Центру реінтеграції Богдан Чорний.

Безхатько 62-річний Володимир підкидає у плиту дрова. В руках тримає майже пусту пачку сигарет.

"Це мені жінка покурити дала пару штук. Приходжу сюди погрітися, коли на вулиці дуже холодно. Так починають боліти нирки, що не можу ходити. На вулиці живу після того, як відсидів у колонії. Після неї доглядав у Хмільнику не ходячого чоловіка. Родичі продали мою хату й землю. Хата була прямо над Бугом. Мав два човна: грузив в них дрова і плив продавати. Тепер йти нікуди. Живу між небом і землею", - каже Володимир.

В Україні діють 3779 пунктів обігріву. Місцева влада облаштувала їх у школах, лікарнях і адміністративних будівлях. Там люди можуть безкоштовно отримати склянку гарячого чаю, їжу й теплий одяг. Допомагають волонтери, громадські та релігійні організації. На більшості пунктів чергує лікар, який надає допомогу при обмороженні.
Зараз ви читаєте новину «У сильні морози в пунктах обігріву роздають одяг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути