пʼятниця, 04 вересня 2020 11:21

У Полтаві палає звалище - місто затягло ядучим димом
6

Під Полтавою палає міське сміттєзвалище
Фото: pl.dsns.gov.ua
Під Полтавою палає міське сміттєзвалище
Під Полтавою палає міське сміттєзвалище
Під Полтавою палає міське сміттєзвалище
Під Полтавою палає міське сміттєзвалище

На Полтавському полігоні твердих побутових відходів другий день намагаються загасити пожежу. Поки рятувальники приборкують полум'я, місто та район затягло густим ядучим димом.

Головне завдання зараз - не дати вогню розповсюдитися на відкриту територію, розповів Gazeta.ua речник ГУ ДСНС України в Полтавській області Віталій Шкаревський.

Повідомлення про пожежу на звалищі в селі Макухівка Полтавського району надійшло до Служби порятунку "101" у четвер 3 вересня, о 15:15.

Через суху погоду та сильнй вітер вогонь швидко розповсюджувався. Розгорілося на площі 2,2 га. Практично одразу полу'мя перекинулося на відкриту територію - виникла небезпека лісової пожежі, вогонь загрожував будинкам селян.

Рятувальникам вдалося зупинити вогонь та загасити площу 0,1 га. Проте вночі працювати на звалищі заборонено. Тож вогнеборці сконцентрувалися на тому, щоб не дати пожежі розповсюдитися. Гасіння ускладнюють сильне задимлення, неприємний запах, пориви вітру та загроза обвалення сміття.

"Зараз зосередилися на гасінні. Працюють пожежно-насосні станції на річці, щоб безперебійно подавати воду. Пожежа йде по верху, глибину прогорання з'ясовують", - розповів пресофіцер ГУ ДСНС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди задихаються: під Миколаєвом палає звалище

На місці пожежі працюють 12 одиниць техніки, 55 рятувальників. Задіяли комунальну техніку - бульдозери та водовозку. Гасіння пожежі продовжують. Даних про причини займання наразі немає.

Продуктами горіння від пожежі накрило навколишні населені пункти. Вітром, що періодично міняє напрямок, дим гонить на різні райони міста. Полтавців та жителів району попередили про небезпеку для здоров'я. Людям рекомендують не відчиняти вікон, на вулицю виходити в респіраторах та захисних масках.

30 травня 2016 року на Грибовицькому полігоні у селі Збиранка на Львівщині брила сміття об'ємом близько 100 тис. куб. м поховала під собою трьох рятувальників та еколога. Тіло останнього не знайшли досі. Чоловіки працювали на ліквідації пожежі, яка сталася на звалищі 29 травня, о 05:07. А наступного дня вранці, коли стався обвал, оголосили про ліквідацію займання.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві палає звалище - місто затягло ядучим димом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути