середа, 10 лютого 2016 13:00

У Криму оголосили мобілізацію

У Криму оголосили мобілізацію

Військкомати анексованого Криму раптово оголосили мобілізацію резервного складу. Про це написав глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на власній сторінці у соцмережі.

"Вчора ввечері мені подзвонили на мобільний телефон і сказали, щоб до 11:00 ранку прибув до військкомату, маючи при собі паспорт і військовий квиток. Коли я прибув у військкомат, там уже було понад 100 осіб. У нас забрали військові квитки, які повернули через три години, але вже з виписаними повістками, в яких було написано, що слід з'явитися 10 лютого до..." За його словами, на питання, куди, навіщо і на скільки днів - повна тиша. Він також додав, що деяким видали спеціальні корінці, щоб вони їх вручили своєму керівництву за місцем роботи.

"Скрізь паніка, люди не знають, що робити. Беруть навіть тих, у кого на опікунстві малі діти та хворі батьки, - розповідає жителька міста Феодосія Тетяна. - Моєму чоловікові, офіцеру запасу, прийшло таке повідомлення, але й сусідові, який не був військовим, теж прийшло. Усі чоловіки досі знаходяться у військкоматах. Ніхто не може пояснити, куди їх беруть. Одні кажуть, що їх будуть призивати на війну в Сирію, інші, що мова йде про оновлення складу в Донецьку та Луганську".

Повідомлення про те, щоб чоловіки з'явилися до військкомату, розносять по квартирах і сьогодні.

Зараз ви читаєте новину «У Криму оголосили мобілізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути