Ексклюзиви
четвер, 13 червня 2019 07:36

У колонії, де бунтують в'язні, виявили жорсткі порушення
4

У Південній виправній колонії №51 в Одесі виявили ознаки жорстокого поводження із засудженими. Нещодавно там стався бунт ув'язнених.

Про це повідомив представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в південних областях Олександр Остапенко після того, як моніторингова група відвідала колонію.

Засуджені скаржились на жахливі умови та зневажливе ставлення
Фото: ombudsman.gov.ua
Засуджені скаржились на жахливі умови та зневажливе ставлення
Засуджені скаржились на жахливі умови та зневажливе ставлення
Засуджені скаржились на жахливі умови та зневажливе ставлення

Правозахисники заявили, що в установі панує важка соціально-психологічна атмосфера серед засуджених і співробітників. В'язні скаржились на системні побори в колонії, погану соціально-виховну роботу, необґрунтовані догани, зневажливе ставлення з боку адміністрації та інше.

Вони не забезпечені у повній мірі питною водою - отримують її лише раз на день вранці. Засуджені та заарештовані, що перебувають у медичній частині, вживають водопровідну воду просто з-під крану.

Також у колонії недостатнє освітлення коридорів та сходів у корпусах локальних дільниць, або взагалі немає. У незадовільному санітарному стані санвузли. Перегородки та двері у туалетах не забезпечують достатнього рівня приватності, а подекуди відсутні. Душові кімнати не облаштовані кабінками.

В'язням не дають ліки за медичним показаннями, хоча вони є у наявності. Моніторингова група виявила у медичній частині хворого з ампутацією правої руки, яку він отримав на виробництві ще у квітні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий протест у колонії. В'язні порізали вени - ЗМІ

"З рани досі не зняті шви. Засуджений відчуває постійний біль, знеболювальні отримує нерегулярно. Медична допомога йому обмежується перев'язками, що кваліфіковано моніторами як жорстоке поводження", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що ремонт у житлових приміщеннях колонії відбувається силами та коштом засуджених, приміщення загального користування не мають ознак бодай косметичного ремонту. Ремонт пошкоджених від пожежі та масових заворушень будівель та приміщень не розпочали.

За результатами моніторингового візиту в омбудсмена готують акт реагування.

У Південній виправній колонії загального режиму №51 в Одесі сталися масові заворушення. Будівля пенітенціарної установи горить. Очевидці говорять про масову втечу - не менше 15 ув'язнених втекли у приватному секторі. Біля установи багато пожежних машин, "швидкі", спецназ.

Зараз ви читаєте новину «У колонії, де бунтують в'язні, виявили жорсткі порушення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути