субота, 02 травня 2020 14:43

У двох містах медики вийшли на протест – вимагали обіцяних надбавок

У двох містах медики вийшли на протест – вимагали обіцяних надбавок
В Івано-Франківську та Тернополі медики вийшли на протест. Фото:"Суспільне".

1 травня працівники Івано-Франківської станції швидкої медичної допомоги провели попереджувальну акцію протесту.

Медики "швидкої" просили гідної заробітної плати, а також виплатити надбавку за відпрацьований період під час карантину – 300% всім виїзним бригадам і молодшому медичному персоналу екстреної медичної допомоги, предає місцеве видання "Галка".

Голова профспілкового комітету Івано-Франківської станції швидкої медичної допомоги Богдан Венник розповів, що щодня на лінію виїжджає 14-15 бригад, які обслуговують Івано-Франківськ та прилеглі села.

"Тобто 75-80 працівників обслуговує близько 260 тисяч населення. Я не рахую обслуговуючий персонал (санітарки, слюсарі і т.д.). Середня зарплата у водія близько 4000 гривень. Молодого лікаря, який після медуніверситету – близько 5000 гривень разом з податками", – розповідає Венник.

Медики записали відеозвернення та на кілька хвилин увімкнули сирени на автомобілях "швидкої".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: ВООЗ продовжила режим надзвичайної ситуації

Також, у Тернополі протестували працівники Центру екстренної медичної допомоги, передає "Суспільне".

"Співробітники шести бригад Тернопільській 2-й підстанції екстреної медичної допомоги, які сьогодні чергують, організували хвилину протесту. Лікарі, фельдшери та водії вийшли на вулицю і включили сирени на машинах", - йдеться в матеріалі.

Вимагали, щоби їм підняли зарплату втричі.

"Коли йшлося про боротьбу з коронавірусів, говорили про надбавку 300 відсотків до зарплати всім працівникам швидкої, але ми отримали зарплату, отримали платіжки і зарплата попередня", - сказала учасниця протесту, лікар медицини невідкладних станів Оксана Оберлейтнер.

Фельдшер виїзної бригади показала роздруківку про зарплату, згідно з якою за березень вона отримала 6588 грн. Водій швидкої розповів, що його зарплата, з огляду на більш ніж 10-річний стаж, становить 5500 грн.

1 травня в Україні зафіксували 550 нових випадків інфікування коронавірусом. Це на 95 більше, ніж добою раніше. Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Зараз ви читаєте новину «У двох містах медики вийшли на протест – вимагали обіцяних надбавок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути