пʼятниця, 01 квітня 2016 21:25

Юрія Хорта засудили на 4 роки за розірваний портрет Порошенка

Юрія Хорта засудили на 4 роки за розірваний портрет Порошенка
фото: Тетяна САРАХАН

Сьогодні, першого квітня вінницька суддя Ірина Курбатова винесла вирок активісту Юрію Павленку (Хорту). Вона визнала його виним і засудила на 4 роки та 6 місяців тюрми. Адвокати Хорта уже готують апеляцію.

"Вирок Курбатової жалюгідний і злочинний. Апеляційний суд має скасувати його, якщо не буде впливу зверху. Юра мужня людина. Очікував на такий нікчемний вирок. Знав все, бо його замовили. повідомив Gazeta.ua адвокат Валерій Палій. - Розгляд апеляції буде за місяць. Він може затягнутися на два місяці".

Сьогодні зранку під стінами Вінницької обласної держадміністрації активісти розгорнули пікет проти політичних репресій влади. Приводом стало затягування із оголошенням вироку вінничанину Юрію Павленку-Хорту. На його підтримку 10 протестуючих оголосили голодування. Згодом їм повідомили, що в другій половин дня Хорту виголосять вирок.

Нагадаємо, Юрія Павленка звинувачують у хуліганстві та непокорі і побитті працівників міліції під час подій 6 грудня 2014 року, коли активістів не пустили на засідання сесії обласної ради. Кажуть, арештували через розірваний портрет президента Петра Порошенка. Його тримали під вартою рік 4 місяці. Прокуратура вимагала для нього 7 років тюрми.

Зараз ви читаєте новину «Юрія Хорта засудили на 4 роки за розірваний портрет Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути