пʼятниця, 23 березня 2018 10:22

Знищили останній пам'ятник діячеві тоталітарного режиму

Знищили останній пам'ятник діячеві тоталітарного режиму
Раніше місцева влада відмовлялась знищувати монумент.Фото:static.ukrinform.com

У селі Заводівка Березівського району Одеської області демонтували останній на території регіону пам'ятник одному з вождів тоталітарного режиму - Сергію Кірову.

Він стояв поряд з місцевим будинком культури. Про демонтаж повідомив виконувач обов'язків голови Березівської райдержадміністрації Сергій Лоскутніков. Про це пише "Укрінформ".

Пам'ятник Кірову демонтували після того, як керівникові Заводівської сільради Максиму Кутовому пред'явили деякі архівні документи, пов'язані з діяльністю колишнього колгоспу ім. Кірова і спорудженням у Заводівці цієї скульптури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна фактично позбулася символів тоталітаризму - В'ятрович

Раніше голова сільради Кутовий відмовлявся виконувати вимоги закону про декомунізацію. Мотивував це відсутністю напису чи таблички на постаменті пам'ятника.

"Я прибув до Заводівки й очолив сільраду менше року тому. Не знаю, кому поставлений пам'ятник поряд з будинком культури - Кірову чи комусь іншому. Бо на ньому нема таблички. Тому й не будемо його зносити", - пояснював свою позицію Кутовий.

Він підтвердив, що керівництво Березівського району уже звертало увагу на ігнорування вимог закону, що передбачає знесення символів тоталітарного режиму.

Сергій Кіров — радянський державний і політичний діяч. Перший секретар Ленінградського міського комітету ВКП(б) і член Політбюро ЦК ВКП(б).

Зараз ви читаєте новину «Знищили останній пам'ятник діячеві тоталітарного режиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути