Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2018 10:56

Українська бандуристка стала обличчям Міжнародної наукової конференції

Українська бандуристка стала обличчям Міжнародної наукової конференції
Бандуристка має високі досягнення у майстерності гри на бандурі.Фото:rivne.media

Фото бандуристки Алли Лішун з міста Вараш Рівненської області прикрасило обкладинку наукового видання 13-ї Міжнародної наукової конференції з народної культури "Шляхи розвитку традиційних європейських культур у ХХІ столітті".

На фото жінку зобразили у традиційному народному вбранні разом з інструментом, пише "Вараш.Інфо".

Бандуристка має високі досягнення у грі на бандурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції збирають кошти для українців

Торік Алла Лішун стала лауреатом І премії престижного міжнародного конкурсу "Понтійська арена". Цього року вона вже виступала на цьому ж фестивалі не з конкурсним, а показовим номером.

"Переможцем стала минулого року: маю І премію та особливу нагороду за патріотичність. Це фактично фестиваль-біженець: до 2014-го відбувався у Криму та збирав на сцені учасників з багатьох країн світу. Вже після ситуації у Криму фестиваль переїхав спочатку до Болгарії. Потім – до Києва. Його організувала громадська організація "Понтійська Арена" – діючий член міжнародної асоціації IOV при UNESCO, разом із Міністерством культури України та за участі всеукраїнських та міжнародних громадських організацій. І ось, коли я стала переможницею, то враховуючи це досягнення та значну творчу професійну діяльність, мене запросили до членства у громадській організації "Понтійська арена", - каже бандуристка Алла Лішун.

На конференції у Міжнародному конгрес-центрі "Український дім" у Києві представили науковий альманах. На його обкладинці розмістили фото Алли Лішун. Альманах побачив світ у жовтніторік в Австрії, на тематичному заході, де були представники 36 країн світу. Збірник містить доповіді та матеріали учасників конференції, представляє і творчий доробок Алли Лішун.

З 14 по 29 березня У Харкові пройде фестиваль класичної музики Kharkiv Music Fest.Протягом усього фестивалю на 9-ти локаціях міста знаходитимуться 9 фортепіано, подарованих харків'янами та розмальованих відомими харківськими художниками.

Зараз ви читаєте новину «Українська бандуристка стала обличчям Міжнародної наукової конференції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути