середа, 10 січня 2018 16:18

Українців навчатимуть жити екологічно

Українців навчатимуть жити екологічно
Про сортування сміття активісти розповіли на першому тижні флешмобу. Фото: facebook.com/Ekoltava

Громадські активісти з полтавської організації "Еколтава" започаткували флешмоб "52+1 кроки мого екосвідомого життя". Пропонують українцям більше дізнатися про способи збереження екології та спробувати втілити такі знання у власному побуті.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розказала Маргарита Мостова, менеджер з комунікації "Еколтава"

Флешмоб триватиме протягом усього 2018 року. Кожного тижня активісти викладатимуть у Facebook та Instagram опис завдання і підказки з його реалізації. Першим квестом стало сортування домашнього сміття. Другим - доцільне використання зрубаних ялинок після новорічних свят.

"Будемо піднімати теми свідомого споживання, вторинного використання ресурсів, здорового харчування, озеленення власної домівки, відновлюваних джерел енергії, зменшення продукування відходів. Із цього року Україна має сортувати сміття, і ми хочемо зрозуміти, наскільки українці готові почати з себе, не чекаючи влади, інфраструктури та великого фінансування", - сказала Маргарита Мостова.

За перші два тижні до проекту долучилися понад 300 користувачів Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна потоне у смітті, якщо відмовитися від станцій переробки відходів

"З нами починають співпрацювати активісти з інших областей України. Разом охопимо значно більшу кількість людей. Це допоможе зрозуміти попит українців. Якщо до ініціативи долучаться ще й органи місцевого самоврядування - бажання українців вести екосвідоме життя зростатиме", - додала Мостова.

Щомісяця "Еколтава" обіцяє підбивати підсумки флешмобу. Користувачам пропонують постити власні здобутки за відповідними темами і ділитися лайф-хаками з власного досвіду.

В Україні показали першу екологічну виставу - про сортування сміття. Прем'єра відбулася у Львівському ляльковому театрі. За задумом постановників, діти мають навчитися знаходити застосування непотрібним речам.

Зараз ви читаєте новину «Українців навчатимуть жити екологічно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути