Ексклюзиви
понеділок, 09 грудня 2013 00:09

Тернопільський майдан прикрасили "стовпами ганьби"
17

Фото: Фото: прес-служба Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”

8 грудня на Театральну площу у Тернополі знову вийшло понад 10 тисяч людей. На народному віче підтримували Марш Мільйонів, що проходив у Києві.

Підтримати людей вийшло і найвищі духовні чини із різних церков Тернополя. Вони молилися за долю України. Один зі священиків навіть тримав у руках невеликий державний прапор.

Прапорів на майдані було багато: синьо-жовті, червоно-чорні і партійні – "Свободи" та "Удару".  Тернополяни приходили і з власноруч зробленими плакатами. На них писали "Не такі страшні воші з Росії, як гниди в Україні", або ж зображали Януковича та Азарова за гратами, із приписом  "Свято наближається". Найголовнішим гаслом дня стало "Разом і до кінця".

Новинкою на майдані стали так звані "стовпи ганьби". На місцях розміщення рекламних оголошень прикріпили великі листки А4 із прізвищами депутатів обласної ради, які не прийшли на сесію у п'ятницю, 7 грудня. Тоді у сесійній залі відбувалося голосування за висловлення недовіри голові Тернопільської облдержадміністрації Валентину Хоптяну. Усіх, хто проігнорував засідання, назвали по фракціях та вказали, які саме посади вони займають. А над прізвищами розмістили написи "Вони зрадили Україну" та "Вони зрадили громаду Тернопільщини". Як повідомили у прес-службі обласної організації ВО "Свобода", таку акцію провели представники їхньої політичної сили.

На сцені виступали усі охочі: і представники політичних сил, і громадські діячі.

Мер міста Сергій Надал у своєму виступі зазначив, що суспільство вимагає докорінних змін влади.

"Яким буде світ завтра залежить від того, що відбувається на київських вулицях і майданах сьогодні", - заявив він.

Відтепер, за його словами, майдан і далі працюватиме щодня з 12 години. Загальноміський страйк продовжили на підтримку подій у Києві. От тільки школярі повертаються на навчання до шкіл, а студенти можуть приходити на майдан у другій половині дня, після складання іспитів.

Зараз ви читаєте новину «Тернопільський майдан прикрасили "стовпами ганьби"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути