субота, 05 травня 2018 04:16

Судять монаха-блогера за георгіївську стрічку

  Поліція просить суд оштрафувати монаха за георгіївську стрічку. Фото: 33 канал
Поліція просить суд оштрафувати монаха за георгіївську стрічку. Фото: 33 канал

Немирівські поліцейські вдруге просять суд оштрафувати монаха-блогера Дмитра Курмоярова, який опублікував георгіївську стрічку у соціальній мережі Facebook.

"Суд не уповноважений розглядати такі справи. Це не прописано у законі та новій статті Кодексу України про адміністративні правопорушення. Ми доповнимо наші матеріали прикладами, коли суди України розглядали такі категорії справ та приймали позитивні рішення. Є практика складання таких протоколів та розгляду їх у суді", - коментує поліція, передає vn.depo.ua.

Також, в поліції зауважують, що строки давності адмінматеріалів не пройшли: із моменту надходження справи в суд є 3 місяці, аби їх розглянути. Після травневих свят, поліцейські скерують до суду вдосконалений адміністративний протокол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя відмовилась розглядати справу скандального монаха-блогера з георгіївською стрічкою

Священик УПЦ МП Іоанн принципово носитиме георгіївську стрічку. Він вирішив після того, як йому СБУ виписала штраф за "пропагандистське використання георгіївських стрічок у Facebook".
У Єпархіальній раді Тульчинської єпархії вражені дописом монаха. Вони засудили його за активну суспільно-політичну діяльність у соцмережах і виключили зі списку священиків Тульчинської єпархії УПЦ. Скасували скит, раніше очолюваний ієромонахом Іоанном.

Зараз ви читаєте новину «Судять монаха-блогера за георгіївську стрічку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути