понеділок, 02 листопада 2015 18:42

Суд виселив "Автомайдан Вінниччини" із офісу за борги

Суд виселив "Автомайдан Вінниччини"  із офісу за борги

"Автомайдан Вінниччини" виселяють із офісу у центрі міста за борги. Таке рішення ухвалив Господарський суд Вінницької області та зобов'язав волонтерську організацію сплатити понад 80 тисяч гривень за користування комунальним майном. "Автомайдан Вінниччини" другий рік опікується переселенцями із півдня та сходу, бійцями та демобілізованими із зони АТО. На повернення боргів коштів немає. Апеляцію подати теж не встигли, оскільки ухвалене рішення їм передалим запізно - разом із повісткою на суд.
"У нас неприбуткова організація. За період діяльності всі кошти, які нам були перераховані, ми спрямовували на потреби переселенців та бійців. У нас немає ні грошей, ні майна, яке можна забрати за борги. Вся офісна техніка - наша особиста. Меблі тимчасово передали нам кримські татари, поки у них в культурному центрі йде ремонт. З речей там — деякий одяг для переселенців. Єдине, що рахується у нас на балансі, це 10 автомобілів. Їх нам передали люди, ми дали кожному оціночну вартість — 50 тисяч гривень і відправили на Схід. Тепер судові виконавці можуть їхати на передову та забрати ті автомобілі в розвідників чи медиків", - розповідає голова організації Таїсія Гайда.
Раніше волонтери уже зверталися до керівництва області з проханням реструктуризувати борг, або змінити умови договору. Але управління спільної комунальної власності все ж подало позов до суду.
"В правовому полі ми нічого не могли більше зробити. Зрозуміло, що ми підписали той договір, але ж ніхто не думав, що трапиться такий форс-мажор і в країні почнеться війна. І я думаю, поки в нашій організації і в нашій діяльності є потреба — ми будемо працювати в тому приміщенні. Коли я перестану виконувати функцію держави, роботу обласної влади — я переїду в офіс чоловіка і буду там сидіти безкоштовно. Бо виходить, що я роблю їхню роботу і ще маю платити їм за це гроші", - додала Гайда.

Зараз ви читаєте новину «Суд виселив "Автомайдан Вінниччини" із офісу за борги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути