Ексклюзиви
середа, 29 серпня 2018 10:11

Символ честі і відваги: зенітний полк імені Івана Виговського отримав Бойовий прапор
21

Особовий склад полку урочисто зустрів Бойовий стяг на стройовому плацу частини
Фото: Валерій Шмаков
Полк пройшов урочистим маршем – вперше крокуючи з Бойовим Прапором частини
Глава держави особисто вручив Прапор командиру частини під час параду 24 серпня в Києві
Львівський зенітний ракетний полк має давню історію
Глава Держави особисто вручив Прапор командиру частини під час параду 24 серпня в Києві

Львівський зенітний ракетний полк імені Івана Виговського повітряного командування ''Захід'' отримав Бойовий прапор.

Глава держави Петро Порошенко особисто вручив Прапор т.в.о командира військової частини підполковнику Денису Левковичу під час "Параду військ – Маршу нової Армії" 24 серпня в Києві.

Наступного дня особовий склад полку урочисто зустрів Бойовий стяг на стройовому плацу частини на Львівщині. Присутні вшанували загиблих у війні на Донбасі побратимів хвилиною мовчання, після чого Прапор освятив капелан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небесні очі - ЗСУ отримали новітню радіолокаційну станцію "Малахіт"

"Бойовий Прапор повинен постійно бути в строю. Цей символ гідності і честі дає поштовх до нових звершень та перемог, він допомагатиме вам виконувати завдання в зоні бойових дій, надихати на великі бойові справи, повсякденно стояти на сторожі інтересів Держави, оберігати мир та спокій громадян України. Бережіть та шануйте його, як символ Держави. Щиро вітаю вас з цією знаменною та незабутньою подією. Бажаю міцного здоров'я, успіхів у ратній праці, звершень у почесній справі служіння Україні!", - звернувся до бійців командир повітряного командування ''Захід'' генерал-майор Олексій Марченко.

"Пригадую як в січні 1992 року в народному домі міста Кам'янка-Бузька Львівський зенітний ракетний полк під командуванням полковника, а сьогодні генерал-майора у відставці Юрія Галушки, одним з перших присягав на вірність українському народу. Сьогодні також історична подія. Бойовий прапор - це велике досягнення для військовослужбовців. З історії знаємо як прапор піднімав наших козаків, січових стрільців і воїнів УПА на перемогу над ворогом", - зазначив заступник голови Кам'янко-Бузької об'єднаної громади Богдан Ковалюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні розробили нову зенітну ракету

Під час урочистостей найкращих військовослужбовців нагородили відзнаками президента України "За участь в антитерористичній операції", грамотами та подяками, а також деякі отримали чергові військові звання.

На завершення полк пройшов урочистим маршем – цього разу вперше крокуючи з Бойовим Прапором частини.

Львівський зенітний ракетний полк виконує охорону повітряного простору північно-західних кордонів України. На озброєнні частини стоять комплекси С-300, призначені для прикриття стратегічних об'єктів від ударів з повітря. Багато військовослужбовців полку виконували та виконують завдання в рамках операції Об'єнаних сил (ООС) у складі сухопутних та десантно-штурмових військ, воювали у зведеному загоні повітряних сил ''Дика качка''. Близько 160 бійців полку нагороджено відзнаками президента України ''За участь в АТО''.

Зараз ви читаєте новину «Символ честі і відваги: зенітний полк імені Івана Виговського отримав Бойовий прапор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути