понеділок, 21 травня 2018 16:58

Селяни перекрили трасу міжнародного значення на 5 годин
3

Селяни перекрили трасу міжнародного значення Київ-Одеса
Фото: Facebook / Володимир Гамалиця
Селяни перекрили трасу міжнародного значення Київ-Одеса
Селяни перекрили трасу міжнародного значення Київ-Одеса

Близько 60 жителів села Черповоди Уманського району Черкаської області перекрили трасу міжнародного значення Київ-Одеса. Зробили це, бо приватне підприємство забрало комору із зерном місцевого кооперативу "Черповоди".

"17 травня в 11:00 люди зібралися біля комори. Там стояла охорона, до будівлі нікого не пускали. Під вечір поїхали перекривати трасу. Ті авто, де є діти, хворі чи вагітні ми пропускали. Водії сердилися, деякі починали битися, та що нам залишається робити, якщо влада не звертає на нас увагу. Розійшлися в 21:00. До нас приїхав голова районної адміністрації Євген Данченко і пообіцяв розблокувати комору, проте нічого не змінилося", - розповідає учасниця протесту Ольга Ситник.

Комору забрало 30 квітня товариство "Черповоди плюс". За зерно, яке там зберігається, у власника просять 200 тис. грн.

"У коморі знаходиться весь посівний матеріал: насіння соняшника, кукурудзи, пшениці, корм для худоби та добрива. Зверталися до правоохоронців - все марно. У того підприємства є підробний витяг з держреєстру на право власності. Але коли його отримували, не погоджували ні з нами, ні з жителями села", - каже керівник сільського кооперативу "Черповоди" Юрій Деренюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протестувальники заблокували міжнародну трасу

Така ситуація відбувається уже не вперше, минулого року комору блокували близько тижня. Завдяки сільській громади її вдалося повернути власнику.

Активісти планують їхати до Києва та просити допомоги у прем'єр-міністра та Верховної Ради.

Селяни перекрили автодорогу Київ-Ковель-Ягодин, відому як Варшавська траса. Жителі села Городець на Рівненщині вимагають ремонту дороги до міста Степангород. Ще частина протестуючих вийшла через ситуацію, що сталася з державним підприємством села.

Зараз ви читаєте новину «Селяни перекрили трасу міжнародного значення на 5 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1635
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути