четвер, 25 березня 2021 15:25

"Шантаж і скотство": у Харкові розігнали концерт гурту "Жадан і собаки"
3

В одному з артклубів Харкова через порушення карантинних обмежень поліція скасувала концерт гурту "Жадан і собаки", запланований на 24 березня.

Сергій Жадан розкритикував дії правоохоронців. Він вибачився перед шанувальниками, а також зазначив, що "поліція чекала годину до початку заходу для того, аби оштрафувати заклад". Артист додав, що про скасування виступу потрібно попереджати за кілька годин до його початку.

"Фактично тримали в заручниках кілька сотень людей, які чекали на початок заходу в залі. Вибачте, але це не охорона здоров'я, це шантаж і скотство. Інших слів для позначення ваших дій у мене, на жаль, немає. Будьте здорові під час виконання службових обов'язків", – написав Жадан у Facebook.

Фото: facebook.com/serhiy.zhadan

Правоохоронці стверджують, що провели превентивну роботу з власником закладу, де мав відбутися захід, оскільки Харків опинився у помаранчевій зоні карантину. Відповідно до обмежень помаранчевої зони, заборонено проведення масових культурних і розважальних заходів за участю більше 1 особи на 4 кв. м площі будівлі або наповненістю понад 50% місць у кожному окремому залі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жадан зробив щеплення від Covid-19 та отримав шквал хейту

"Жадан і Собаки" - панкгурт, що грає гостросоціальну музику. Проєкт виник у Харкові 2007 року і є кооперацією письменника Сергія Жадана та ска-панк-колективу "Собаки в космосі". Випустили 5 студійних альбомів.

8 березня гурт "Жадан і Собаки" дав концерт у харківській колонії.

Зараз ви читаєте новину «"Шантаж і скотство": у Харкові розігнали концерт гурту "Жадан і собаки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути